Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 mars, 2016

Odla krasse i äggkartong & få kycklingar på köpet

Här kommer ett påskpyssel som är kul på flera sätt. Först så är det ju nu vår och det spritter i odlingsfingrarna och med detta odlingsätt får man möjligheten att lätt addera på ett litet påskpyssel.

Det köps en del ägg så här års och med dem följer äggkartonger. De som är färgade är speciellt kul att göra något med. Jag hade en grön äggkartong och tänkte att om jag odlar i den så blir det grönt plus grönt. Men de där piggarna i mitten – de kan få bli till små kycklingar som tittar upp. Så himla gulligt ju!

Det som behövs
äggkartong
bomull
krassefrön
plastfolie
gul hobbyfärg
flirtkulor
tandpetare
röd kartong
svart tunn penna

Gör så här: Måla de två mittpiggarna i äggkartongen gula. Riv eller klipp till bomull och lägg i alla ytor i  kartongen. Försök skapa ett så jämnt “golv” som möjligt. Det är för att fröna lätt ska läggas ut jämnt. Häll försiktigt vatten över bomullen. Räcker att det är bomullen som blir fuktig, kartongen ska inte dränkas. skaka ut krassefrön så jämnt som möjligt. Varje frö blir en grodd så tänk på hur tät du vill ha din skog. Spreja med vatten och lägg över plastfolie. Ställ på något vattentåligt, placera ljust och vattna regelbundet. Efter 4-5 dagar har odlingen växt sig hög.
Måla två flirtkulor gula och trä på tandpetare i de små hålen som finns på en sida av kulan. Låt torka.
Klipp till två små tuppkammar och näbbar. Skär med vass kniv eller skalpell där kam och näbb ska vara och skjut/för in kartongen. Rita ögon.
Sätt ner tandpetare i de gula piggarna. Det fina med att inte limma fast är att huvudena kan vridas efter hand, hur du än flyttar på kartongen kan kycklingarna få titta på dig.

Det som gör denna odling så söt är att jag odlat precis över allt i kartongen så kycklingarna verkligen står mitt i djungeln.

Ett enkelt och roligt pyssel som bokstavligen VÄXER fram.

Nu är det bara att njuta av den goda krassen också.

Vill du ha mer tips på påskpyssel? Klicka då HÄR så får du se mer av mina påsktips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.