Följ mig:
Påsk Påskpyssel Spotlight

Påskpyssel: Gör vackra mönster på äggen med färska kryddor

20 mars, 2016

Att färga ägg naturligt går snabbt, är enkelt och kul. Läs mer om att färga naturligt HÄR. Att i samma veva göra mönster på äggen med hjälp av färska örter ger fantastiskt vackra ägg. Perfekt till påsk.

Lägg ett blad tätt mot ägget. För att bladet ska vara stilla och ge så bra mönster som möjligt träs en nylonstrumpa runt hela ägget. Snurra strumpan till tofs på motsatt sida bladet och fäst med gummiband. Lägg i färgbadet, gärna över natten och ta sedan upp ägget, ta försiktigt av strumpa och blad. Låt torka.

Jag väljer att färga äggen råa och när ägget är färdigfärgat och torrt blåser jag ur ägget för att kunna spara ägget. Hänga i påskriset eller ha som bordsdekoration. Hade jag blåst ur äggen innan så hade ägget inte sjunkit och då blivit svårare att få jämnt färgat.

färga-ägg

Vackra att ha på bordet till påskdukningen eller hänga upp i påskriset.
Lycka till!

 

3 gillar detta

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar