Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 april, 2016

Shopping i Stockholm: Palmgrens. Läderväskans hjärta

Här kommer ett shoppingtips i Stockholm som inte så många känner till men är väl värd ett besök för sina fina lokaler, sin historia och självklart sina perfekta produkter.

En butik och väsktillverkare jag gärna besöker är Plamgrens på Sibyllegatan. Här är det lugnt och stilla samtidigt som det är färgsprakande och kreativt. Och väldigt mycket fokus på kvalitet.

Läderväskor, åh det är min svaghet! Jag har tidigare sagt och avslöjat att jag är lite av en väsktoka. Inte mycket för smycken men väskor, det är min grej. Gärna rena former och färger. Och absolut inga jättestora loggor. Om jag får drömma så skulle jag vilja designa läderväskor, har några i huvudet som skulle vara så bra och saknas på marknaden. En regnig dag ska jag få ner dem på pränt och hitta en partner. Men det är ett annat inlägg…

Palmgrens fyller i år hel 120 år och är ett företag som har sin läderbakgrund i sadelmakeri. Idag är det handväskor, läderaccessoarer, portföljer och inredningsdetaljer. Många spännande designsamarbeten så som Thomas Sandell och nu Monica Förster.

Jag har räknat och jag har tre väskor från Palmgrens. De kommer jag använda hela livet för kvaliteten är så enormt gedigen. Min första väska är den ikoniska rottingväskan. Den köpte jag för 15 år sedan och då var Palmgrens inte alls känt. Jag ville ha “en sån där rottingväska som gamla damer hade”. Jag frågade runt om nån visste var de fanns. Slutade med att jag faktiskt hoppade på en söt liten dam på tunnelbanan och frågade. Hon hade köpt den på NK på 60-talet! Gick till NK men de sålde inga sådana men sa att Palmgrens hade tidigare haft väskor i deras butik så kanske de? Mycket riktigt var det så. Lärde mig då att Palmgrens hade en butik på Sibyllegatan – läderhimlen!

Nu har jag siktet på en fjärde men den får jag vänta och spara lite till, det är ju en investering så att säga. Denna väska såg jag i butiken men inte på hemsidan. Lite större handväska, på gränsen till portfölj men med mjukare, femininare former. Plats för laptop vilket har varit mitt krav.

Fler shoppingtips av mina favoritbutiker i Stockholm:
Brandstationen
Dusty Deco
Grandpa

Comments (3)

  • Ja, absolut! Shoppingtips uppskattas alltid! Jag bor inte i Sthlm och när jag väl har vägarna förbi är det alltid roligt att kunna upptäcka lite nya ställen och nånting att kunna se fram emot 🙂 Förresten: Vilka finfina väskor..ojoj! Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.