Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 maj, 2016

Snygg och vilsam inredning på OBC. Skandinavien möter Grekland

Det är som att gå runt i en Instagrambubbla här på Kreta och vårt hotell. Så galet snyggt och det är väl inget med det egentligen kan man tycka. Hotell är ju ofta apsnygga. Men det är just det – detta är ett familjehotell med en massa barn som äter glass överallt. Ändå är det vitt, snyggt och vuxet. Alltså för oss småbarnsföräldrar som är så pass nördiga att vi vill ha infinitypool, vita gardiner som rör sig i vinden och vita loungesoffor att sippa något svalt och färgglatt i.

Men inte utan att det ska kännas lokalt. Jag avskyr hotell som inte visar vilket land eller kultur man besöker. Var i Turkiet för några år sedan, vår första resa med 2 barn, och det låg så illa till att det var omöjligt att ta sig någon annanstans än hotellets egna område. Inredningen var så internationell att det kunde vara Australien, Brasilien eller Holland. Låg dessutom bara 20 minuter från flygplatsen så jag kan inte säga att jag var i Turkiet… Såg inget förutom det enorma poolområdet! Så, tillbaka till nu, Helena!!!

Här är det vita hus med blåa dörrar som är en sådan signifikativ sak för Cykladerna, ögrupp lite mer norrut, maten är alltid lokal, inga texmexbuffer så långt ögat kan nå och en fin promenad till staden, eller fiskebyn snarare, med söta tavernor. Detta parat med de skandinaviska möblerna ger en fin kombination. Väl passande för publiken. Och allt är tvättbart tydligen. En chokladglass på vift är ju lätt hänt för en femåring.

obc_ving_kreta_inredning

De här stolarna nedan – åh vad jag hatälskar dem. Jag är grekofil, dvs jag älskar Grekland och återvänder alltid. Vet inte hur många gånger jag varit i Grekland. Båtluffat 6 gånger i alla fall. Och dessa stolar, denna modell, finns överallt. Det är samma stol på varenda ö, varenda stad, varenda taverna. Så de liksom skriker semester och njutning MEN, de går inte att sitta på. Jag är rätt bred om baken och jag liksom sväller över. Sen är den vävd i någon sorts vass, halm eller strå vilket ger enorma tryckmärken. Gud nåde den som sitter i en sådan med korta shorts. Går där ifrån helt randig i baken. Men snygga är de… Ja, stolarna alltså.

obc_ving_kreta_ljusgård

obc_ving_kreta_lyktor

obc_ving_kreta_inredning_02

obc_ving_kreta_bar

obc_ving_kreta_pool

obc_ving_kreta_snäckor

Utformningen, designen och konceptet av hotellet är framtaget av BAS. Tror det var så att ägaren till BAS själv ville ha ett designhotell som tog emot barnfamiljer och då de och Ving möttes blev det verklighet. Ja, rätta mig den som vet.

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.