Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 juni, 2016

Nya bakformar från IKEA piggar upp VARDAGEN

IKEA satsar på snyggare bakning till hösten med en komplettering till serien Vardagen. Åh, älskar dessa bilder från pressmeddelandet och jag blev så baksugen av dem. Vardagens uppdatering innehåller många vackra stengods, vardagsporslin, men det som jag verkligen föll för var de vackra bakformarna.

IKEA-_VARDAGEN_bakfom_brödform_pajform

Jag älskar att baka och skulle vilja hinna baka mer. Har ett gäng formar som hängt med ett tag och är faktiskt rätt krassliga. Springform som läcker och en som rostat. Ja, ni hör ju – jag mååååste väl bara köpa/investera i något nytt.

IKEA-_VARDAGEN_bakform_monster

IKEA-_VARDAGEN_brödform

Serien kommer till sensommaren/hösten men jag får verkligen sommarfeeling av bilderna med den här Ernst-torpet-spisen. Vill stå barfota och baka kardemummakaka i ett sött sommarhus med barnen tindrande bredvid med mjöl-på-kinden-gulligt som det är på alla bilder, ni vet. Svalorna svischar i luften, flugor surrar på fönsterrutan och ängsblommor står på träbordet. Kan jag beema mig till en sådan värld? Här är det tvätthögar man måste kliva över och hårlössmedel på bordet. Ja, drömma kan man… Och snygg bakform kan pigga upp – kallas vardagslyx!

IKEA-_VARDAGEN_pajform_ungsform_offwhite

En sak som jag har lovat mig själv är att jag ska göra egen müsli i sommar. Ett av mina sommarprojekt.

IKEA-_VARDAGEN_bakform

Denna bild påminde mig om den egna müslin och nu har ni alla hört detta så nu måste jag görat.

Som sagt, blev baksugen. Ska nog baka enkla gifflar med vallmofröscones med grahamsmjöl och yoghurt eller kanske just en enkel kardemummakaka till helgen som ändå är lite mer ledig än vanliga helger och vi ska inte resa bort.

avsändare

ps. Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet;  facebook.com/hemmamedhelena Välkomna!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.