Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 juli, 2016

Vad jag ska leta efter på sommarens loppisar

Vad ska man leta efter på loppis?? I denna djungel av ting kan man lätt gå vilse.

Snart drar semestern igång med bilsommar i Sverige. Både jag och maken är galet förtjusta i att gå på loppisar så det är en stående aktivitet på sommaren. Ungarna är helt inne på det hela numer också. Med en guldpeng var får de leta upp något. Ibland blir det en liten kokosboll istället…

De senaste somrarna har jag gjort mig själv en tjänst och bestämt vad det faktiskt jag behöver, suktar efter och då det jag ska ha ögonen på. Här är listan från 2014 medan 2015 var det endast en sak.

Så, vad ska jag då leta efter? Jo:

1. Fortsätter leta efter mönstrade tallrikar. Så bra att ha som back up när det vankas storfest istället för engångstallrikar.

 

2. Älskar gamla galgar och gärna med märken som visar en historia. Vill gärna utöka samlingen.

 

3. Glasburkar har jag MÄNGDER av men locken till dem är ju inte så roliga. Förra året fyndade jag ett lock till en kaffekanna som inte längre fanns. Men perfekt som lock ju! Fler sådana!

 

4. Gamla träslevar. Det är något så härligt med dessa grova, nötta köksredskap. Här är bild på min existerande samling. Gammalt och nytt. Alldeles för lite nött.

 

5. Speglar! Alltid speglar. Spegelväggen i badrummet är nästan klart. Kanske en liten till? Annars finns det alltid nån vägg som mår bra av en spegel.

Ja, det ska nog inte bli så mycket mer än så. Som du märker är jag inte så fixerad över att hitta värdefynd. En keramikskål som försäljaren inte vet om egentligen är värd tusenlappar och säljer för en tia – det är inte därför jag går på loppisar. Jag går för att hitta ting som adderar på en känsla i vårt hem. Saker med själ oavsett prislapp.

Vad ska du leta efter? Gillar du loppisar?

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Comments (2)

  • Mönstrade fat och tallrikar är något jag alltid spanar efter också. Speglar var ett bra tips att hålla ögonen på. Annars letar jag mest fynd som blir fina som dekoration på vårt bröllop. Fyndade skira spetsgardiner häromdagen och har samlat på mig en massa loppade glasvaser! Åh, loppis är ju verkligen grejen! 🙂

  • Åh vad bra tips! Tack för inspirationen! Jag orkar inte heller leta efter de där “ekonomiska fynden”. Är inte ett dugg intresserad av det, men dina tips var toppen. Älskar framförallt galgarna! Tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.