Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 juli, 2016

Gör ett släktträd som grattiskort & gåva

Ett tips på grattiskort och fin gåva till en släkting är att göra ett släktträd. Personligt, unikt och garanterat uppskattat. Ett grattiskort man vill spara!

pyssel, släktträd, grattiskort

För fem år sedan fyllde min kära mamma 75 och jag gjorde det här kortet. Nu står det i ram på hedersam plats i föräldrahemmet.

pyssel_släktträd_grattiskort

Nu fyller hon mäktiga 80 och jag ska bygga på med ett löv då min gren knoppat av sig för en tredje gång.

Så här gjorde jag: På ett kraftigt papper skrev jag namnet svagt i blyerts som en stam och sedan fick fyra grenar växa sig uppåt. Dessa fyra grenar är alltså hennes barn; jag och mina tre bröder. På grenarna adderades löv som fick namn. Barnen, svärdöttrar och svärson. Sedan högst upp alla barnbarn. 4 barn, 4 “svärbarn” och nio barnbarn. Stackars pappa, han fick inte vara med… han får vara vattenkannan bredvid!

Skar ut trädet och mellanrummen i namnet. Skrev dit namnen på löven.

Ville ha vitt papper på vit bakgrund (vit kapapannå) och för att trädet skulle “poppa” ut limmade jag mindre bitar (som små sockerbitar) av pannån på baksidan av stam och grenar. Limmade sedan fast på pannån som fick formatet A4.

pyssel_släktträd_grattiskort

pyssel_släktträd_grattiskort

Detta pyssel är ett av dem jag är mest stolt över. Att pyssla i papper är väldigt mycket “jag” och sen att det är så personligt. Jag har många känslor i detta.

Det är nåt vackert med släktträd. Och också svindlande för det finns så många rötter som inte syns här och sedan veta att alla dessa grenar kommer växa vidare. Det är mäktigt!

avsändare

ps: Du är varmt välkommen att följa mig på facebook.com/hemmamedhelena där jag lägger upp alla nya inlägg och gamla godingar från arkivet som förtjänar en till stund i ljuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.