Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 september, 2016

7 recept & sätt att vara på sensommarens skörd

Skördefrukt och skördetider. September och höstens första månad. Nu är det högtid för frukt och grönsaker både i våra trädgårdar, odlingar och butiksstånden. För om du har lyckan att ha egen trädgård så är det nog bråda dagar. Vi andra får ha lyckan att frukt- och grönsaksstånden nu har fantastiska priser så vi kan frossa i säsongens skörd.

Men vi vill hålla kvar dessa gåvor eller hur? Kunna njuta även i gråa november. Så här kommer ett gäng recept och tips på inläggningar mm att göra av gurka, äpplen, plommon, tomater.

 

Inlagd gurka Mmmm… Helgfrukosten toppas alltid med en härlig macka med dessa skira, tunna gurkor på.

 

Inlagd saltgurka med pepparrot och svartvinbärsblad Passar så gott till så mycket. En självklarhet till hamburgaren, eller hur?!

 

Plommonmarmelad Detta är lyx! Rostat bröd med en skiva kraftig, salt ost och så en klick plommonsylt. Längtar till höstens helgfrukostar redan!

 

Plommonchutney En härligt kryddig chutney som är perfekt till middagar. En favorit är till stekt, grillad kyckling.

 

Äppelchips Det här är ett fantastiskt snacks som man kan äta med gott samvete. En favorit hos barnen.

 

Äppelmos De här burkarna går åt som smör i solsken. Gott på gröt, i yoghurt, till maten. Eller bara i en djup tallrik med mjölk. Mmmm!

 

Inlagda körsbärstomater Det här är sådan där inläggning som har flera fantastiska fördelar. Det är väldans enkelt, gott och det blir så vackert. En sådan vacker detalj att ha i köket tills de mumsas upp.

Hoppas något av dessa tips var matnyttiga (ha ha ha) och kunde inspirera. Nu njuter vi av förhoppningsvis en ljuvlig sensommar och vacker höst med vackra färger i naturen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.