Följ mig:
Bakning & Godis Frukost

Amerikanska pannkakor. Recept perfekt till brunchen

18 september, 2016

Amerikanska pannkakor, eller pancakes som dottern kallar dem för att göra skillnad på tunna pannkakor och dessa, stektes i långa banor idag.

Amerikanska_pannkakor_på hög_pancakes

Självklart skulle vi göra amerikanska pannkakor just idag då det är brunchens dag. Det firade vi så klart.

Och som småbarnsfamilj så är nu redan brunchen över. Att vänta till det ”riktiga” klockslaget för brunch finns ju inte på kartan för oss.

Har en receptbok som känns trovärdig just i detta fall då den t.o.m. heter USA-kokboken. Lite har jag ändrat i receptet för att passa oss men det är verkligen klassiska amerikanska pannkakor.

Amerikanska_pannkakor_recept_pancakes

Amerikanska pannkakor

Ingredienser, ca 20 st
7,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 ägg
7,5 dl mjölk
100 g smör (90 + 10)
1 msk honung

Gör så här: Knäck ägg i en stor bunke och vispa lätt med en gaffel. Häll i mjölk och blanda.
Smält nästan allt smör (90g) tillsammans med honung i en kastrull och häll över i äggblandningen.
Häll i mjöl, bakpulver och salt i ägg-/mjölk-/smörvätskan och vispa till en jämn smet. Låt stå i 30 min i rumstemperatur.
Värm en stekpanna och klicka i resten av smöret. När det har smält hälls en knapp dl av pannkakssmeten i stekpannan. Grädda tills ovansidan bubblar lite och då vänd. Grädda ytterligare ca 30 sekunder.
Fortsätt tills all smet är gräddad och servera omgående.

amerikanska_pannkakor

Servera gärna med knaperstekt bacon och/eller en klick smör och lönnsirap.

Vill du ha fler tips och recept till brunchen? HÄR finns hela ytterligare 2o stycken. Smaklig spis!

 
Klicka om du gillar

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close