Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 oktober, 2016

Trendspaning: den nya trendväxten heter ZebraKalla

Kan man säga att det finns trendväxter när det inte finns några egentliga nya växter under solen? Nja, inte va, men trender kommer och går och det var ju inte många år sedan som väldigt få tyckte monstera var läcker. Nu finns den med i vart enda inredningsreportage och anses vara trendig.

zebra_kalla

Zebrakallan är en växt som nu kommer komma starkt. Plantagen visade upp sina satsningar för 2017 och den fläckiga, randiga Zebrakallan kommer ta stor plats.

Den stämmer in i trenden med att växterna 2017 ska vara kaxiga och ha karaktär. Och den här randiga växten känns nästan som en reptil. Ingen liten försiktig orkidée här inte.

zebra_kalla_trendväxt

Själv känner jag mig lite skeptisk till denna “nya” växt men får jag se den fler gånger och i fler situationer kommer den säkert växa (!) i mina ögon.

Så här vill kallan ha det, enligt Plantagen:

Trivs i väldigt varierande ljusförhållanden, från sol till skugga, temperatur varmt till svalt, ned till 5 grader.

Vattnas regelbundet åt det torra hållet vår till höst. Undvik övervattning när den blommar. Gödning en gång i månaden vår till höst.

Plantor som tas om hand på hösten bör sedan övervintras svalt och få rikligt med vatten och gödsel tills de blommar igen.

zebra_kalla_plantagen

Känner du dig lockad?

avsändare

PS: Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.