Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 oktober, 2016

Halloweenbaka med pumpa – recept på pumpkin cupcakes, dvs muffins med pumpa

Att baka med pumpa till halloween är väldigt passande och kul. Fick med mig recept från ett halloweenevent där vi fick smaka goda pumpkin cupkakes, dvs muffins med rostad pumpa.

Att pyssla till halloween är väl inte helt okänt men att baka till halloween är kanske inte är lika vanligt. Men det handlar ju kanske om att vi här i Sverige inte har så lång historia och givna traditioner till halloween. Det är ju en rätt ny och framförallt en importerad högtid.

Hur som helst. Baka är kul och att baka till ett specifikt tillfälle är ju ännu roligare. Tycker i alla fall jag.

Här kommer receptet.

Pumpkin cupkakes, muffins med rostad pumpa

Ingredienser, 6 stora/12 små cupkakes
100 g smör
2 st ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk riven muskotnöt
0,5 tsk malen ingefära (behöver inte vara färsk)

100 g pumpa, Butterscotch

Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g färskost

GÖR SÅ HÄR:
Rostad pumpa:
Sätt ugnen på 225° C.
Dela Butterscotch-pumpan och gröp ut köttet. Dela i bitar, små kuber 1 X 1 cm och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Rosta i ugnen i 15 minuter.

Pumpkin cupkakes: Sänk temperaturen till 190° C
Häll socker, ägg och vaniljsocker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir en porös smet.
Smält smör och häll det tillsammans med mjölk i bunken med smeten. Blanda.
I en annan bunke blandas vetemjöl, bakpulver, salt, kanel, kardemumma, muskotnöt och ingefära . Rör sedan ner denna torra blandning i smeten tills den blir jämn och fin.

Lägg upp muffinsformar på en plåt och fördela smeten jämnt i dem och varva med pumpatärningarna. Formarna fylls till 2/3. Toppa med några pumpabitar.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.
Ta ut och låt svalna innan de toppas med frosting.

Frosting: Lägg alla ingredienser utom färskosten i en bunke och vispa tills det blir en jämn och krämig smet. Vispa sedan i färskosten.

Om du vill baka till halloween då kanske mina halloweenkakor formade till pumpor kan vara nåt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.