Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 oktober, 2016

Spindlar av chokladbollar som halloweengodis

I lördags skulle barnen få baka något till dem och barnvakten. Då det är halloweentider så blev det spindlar av chokladbollar. Jag hade fixat salta pinnar doppade i smält choklad som ben, sen var det bara att sätta igång. Kladdigt, kul och gott.

Och för er som vill fira halloween idag och inte köpt något godis till de små spökena som kan ringa på dörren om några timmar kanske detta kan vara lösningen…

Halloweengodis – chokladbollsspindlar

Ingredienser: 12 chokladbollar/spindlar
100 g smör
1,5 msk kakao
4 msk strösocker
4 dl havregryn
1 msk kallt kaffe

smält blockchoklad
24 salta pinnar

russin
pärlsocker

Gör så här: Smält chokladen i micro eller vattenbad. Dela varje salt pinne i fyra och lägg ned i den smälta chokladen. Ta upp med pincett och lägg på bakplåtspapper. Ställ in i kylen och låt stelna.

Lägg och häll alla ingredienser till chokladbollarna i en bunke och gör till en stor härlig chokladboll. Dela i 12 bitar. Av varje bit – ta en 1/4 och rulla till en stor och en liten boll. Tryck ihop till en kropp med huvud.

Ta ut chokladpinnarna och tryck in 8 ben runt om varje spindelkropp. Skär russin i två delar och använd som ögon. Pärlsocker som tänder.

En lärdom: barnen höll länge i benen och då smälte chokladen så tryck in eller snarare ställ dem mot spindeln rätt snabbt så blir det inte lika kladdigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.