Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 december, 2016

Jultips! Baka & servera saffransbullar i panna & stekbleck

Att en saffransbulle ska vara saftig och god är en självklarhet men som du vet äter vi ju även med ögat så att den är snygg är också viktigt. HÄR kan du se olika klassiska former du kan göra för att få de där riktigt perfekta lussekatterna.

Men kan man baka saffransbullen på ett sätt, i något,  så själva serveringen blir lika härlig som bullen smakar?

Baka saffransbulle i gjutjärnspanna

Har två små gjutjärns pannor hemma och ville testa att baka i dem för servering. La bakplåtspapper i botten och gjorde en liten krans av saffransdeg med nötter och mandel i. (Degslattar från ett annat bak så det är inte den snyggaste kransen…) Recept hittar du HÄR.

Blev jättebra. Riktigt snyggt trots att jag inte la ner någon vidare själ i kransens egna form. Tänk vad presentation kan göra! Och brödet blev kanske tom extra saftigt.

Baka saffransbulle på stekbleck

Blev helt galet förtjust i ett stekbleck jag såg på Formex i somras och velat göra något med ett sådant. Att använda blecket/plåten för tillagning men även för servering då handtagen bjuder in till det.

Valde att göra sockerbullar – runda bullar som efter gräddning penslades med smält smör och fick ett snöfall av strösocker över sig. Kanske skulle ha haft fler runda bullar så det tog upp hela blecket? Som ett enda stort brytbröd, typ. Nästa gång för jag testa det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.