Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 december, 2016

Tre är en samling så nu samlar jag på trägranar

Jag tror inte ens att jag hade flyttat hemifrån när jag köpte mig en trägran och säkert mitt första julpynt. Jag minns att jag var på Skansens julmarknad med min mamma och skulle ABSOLUT köpa en liten trägran med 4 st ljushållare.

Allmoge visade sig nåt år senare inte vara min stil eller heller högsta mode om man så säger. Jag var 20 och satt i min andrahandslägenhet på Gärdet och tyckte krom och blått glas var skitsnyggt. Granen fick ligga kvar i lådan.

5 år senare mötte jag en helt underbar karl och när våra påsar slogs ihop hade han också en trägran i sina lådor. Den var antik och med det då lite mer intressant. De har fått stå ihop några jular. Min lite opersonliga, knappt använda och hans antika och handmålade.

Här om veckan var jag i stan på kvällen för att käka middag med väninnor och var lite tidig så jag tog en vända på Stadsmissionen vid Odenplan. Där hittade jag en mindre variant av den antika. Om den skulle få följa med hem, blir det då en granfamilj? Alla goda ting är tre och helt plötsligt kände jag att nu ska dessa bortglömda, nerpackade och smått ratade trägranar få stå i finrummet.

 

Har en plan att det ska få vara med vid julbufféen, vid maten. Vårt kök där julmaten brukar dukas upp är rätt så “ljust & fräscht” så då är det passande med dessa lite värmande granar tänker jag. Kanske jag nu startat en samling och en tradition. “Men mamma! Var är granarna, de brukar ju alltid var med vid maten” kanske är något barnen säger om 12 år. Vem vet…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.