Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 december, 2016

Jultips! Förvara knäck på bästa sätt

Knäck har en förmåga att klibba ihop sig med sina kompisar i sin ask/skål/burk/låda och när man är sugen på att mumsa i sig en knäck får man gärna med sig tre-fyra stycken. Det kanske i sig egentligen inte borde vara något problem (mycket är alltid bra i jul…) men om du nu vill ha lite ordning på julgodiset kommer ett bra jultips här.

I den förvaring du ska ha din knäck lägger du ett lager bakplåtspapper mellan knäcken. Klipp till bakplåtspapper i samma storlek som förvaringen så blir det både snyggt och smidigt.

Och som jag tidigare skrivit om; det här med en lite chokladlins på knäcken är ju grejen! Så enkelt och blir ju galet gott!!!

Mer tips till att förvara knäcken då? Det råder lite olika tankar om knäcken ska förvaras i kylen eller frysen mellan godisstunderna. Om man säger så här; om du går och handlar kola och knäck i butiken – är knäcken i kylen då? Nej, den står framme så det kan du också ha hemma.

Men om du har kokat din knäck i god tid och vill vara säker på att den håller sig går det ypperligt att förvara riktigt svalt.

Ska bara säga att det har jag inte testat med chokladen på än så det ska jag inte säga något om. Får uppdatera här om jag gör det.

Sen är jag stor förespråkare av att ha ett konstant godisbord/gottabord uppdukat i jultid. Det har vi haft här i huset sen vi flyttade hit och det är så bra på två sätt. 1) härligt att när som kunna ta sig en julgotta i farten. 2) det är i sig en galet vacker julstyling. En yta som totalt osar jul. Både för öga och gom, så att säga.

Här kommer bilder från förra årets godisbord. Ungefär så ska det bli också i år. Men inte juteväv. Är inte så där lantlig/allmoge i år. Får se hur det blir.

Förra året gjorde jag knäckstrutar. Bra med variation…

Detta bord är väldigt vitt och blekt. Inte alls den känsla jag önskar i år. Mer färg, mer dramatik!

Har du godisbord?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.