Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 december, 2016

Tips till nyårsdukning: Placeringskort som brev till gästerna att skriva

Jag visade tips på nyårsdukning i går på TV4, Nyhetsmorgon och det jag trodde skulle gå hem allra mest stämde: Placeringskorten, bordsplaceringen, som brev till gästerna att skriva själva.

Nyårsdukning med ett brev

Jättekul att ni gillade dem och idéen lika mycket som jag. Ja, stackars vänner som i eftermiddag trillar in här; ni ska få skriva dessa brev själva, och då till er själva.

För min idé är alltså att brevet, kuvertet som har gästens namn och adress på sig, blir bordsplaceringen, placeringskortet och det ska då skrivas ett brev av gästen självt. Ett brev där gästen får skriva ner sina förhoppningar, önskningar, tankar om det nya året och sedan försegla det. Jag som värdinna kommer spara breven i ett år och lagom till nästa jul och nyår dimper brevet ner hos de som skrivit det. Då får de läsa vad de hade tänkt ett år innan. Blev de som de hoppats? Vad föll in?

Nyårsaftnar och nyårsmiddagen kan dra ut på tiden tycker jag så är detta en bra aktivering av gästerna om det är så att det behövs fyllas ut med nåt skoj. Behöver ju inte vara på blodigaste allvar utan bara lek med tanken; jag skickar en hälsning till mitt framtida jag. Rätt coolt ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.