Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 januari, 2017

Bloggmiddag i Thomas Sandells nya kök för Marbodal – Signatur

I torsdag var det premiärvisning för Thomas Sandells nya kök, Signatur, för Marbodal. Ett supertrevligt event där några bloggare var inbjudna att få känna hur det verkligen är att få vara i ett hem med detta kök. Nja, så var det inte för eventet var i Marbodals butik på Söder men stylingen av superbegåvad Pella Hedeby och den goda stämningen bland oss gäster gjorde att det blev en intim, mysig och härlig middag. Långt från vanliga pressträffar som är ganska snabbt genomförda.

Thomas Sandell berättar om köket Signatur och hur tankarna gick under arbetets gång. Han ville skapa ett kök som skulle upplevas som ett möblerat rum mer än ett klassiskt kök.

Köket har höga tunna ben som ska ge en lättare känsla av köket samt att det ska upplevas som om man kan flytta “möblerna”. Spännande och ny tanke om kök.

Tre av kvällens huvudpersoner: Svante Öquist – chefredaktör för Elle Decoration som var medorganisatör, Pella Hedeby som då stylat upp köket och middagen och Thomas Sandell.

Den fjärde var Paul Külhorn som just skulle laga mat i köket. Ja, du kanske känner igen honom från tv-programmet Sveriges Mästerkock där han var med. Gjorde sig känd genom att fritera allt som kom i hans väg.

Denna kväll gjorde han det samma och med den äran. Allt med en flirt med det japanska köket.

Fantastiska chips av sötpotatis med dipp. Jag kan säga att jag är nu 100% säker på att jag måste ha fritös hemma!!!

Kvällen var ju som jag sa himla mysig med levande ljus och dämpad belysning men för fotograferandet var det hopplöst. Titta in hos Daniella för ljusa vackra bilder på köket. Jag ber om ursäkt för mina mörka men de är ju rätt mysiga i alla fall…

Finaste kollegan Helena gör också ett försök att fånga ljuset och köket…

Vackert dukat bord med porslin från Duka Kitchen.

Och sen så som det är på hemma-hos-fester får ju alla hjälpa till.

Omringad av de mest begåvade och trevligaste människorna. Flög på moln på väg hem efter all den energi som delades under kvällen.

Ja, jag kan säga att detta kök fungerar väl för trevliga, goda och långa middagar. Betyg Väl Godkänd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.