Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 februari, 2017

7 saker att pyssla med i helgen

Tänkte att jag skulle börja en ny tradition här på bloggen med att ge lite tips på olika saker att pyssla med, baka eller göra i helgen. Det kommer vara saker från mitt arkiv, saker jag ännu inte testat men hoppas på att göra eller sådant som jag sett och bara är så kul att det måste delas vidare. En del av mitt nya motto Inspiration Galore. Klicka gärna på lilla hjärtat längst ner ifall ni gillar idéen. Eller skriv kommentar så klart, det uppskattas alltid.

Okej då kör vi: Vad kan man hitta på i helgen då?

1. Odla smörgåskrasse

Jaha, snön, kylan och vintern kom över oss igen, i alla fall här i Stockholmstrakten. Det lockar ju till en massa skoj utomhus men även om nu vintern tydligt visar vart skåpet ska stå vill jag känna våren. I alla fall något som spirar. Ska odla krasse i helgen med barnen. Enkelt och roligt pyssel som dessutom smakar gott. Lite nyskördad krasse ger magiska dofter och får vilken macka som helst att bli lite piffigare.

 

2. Mini-trädkoja

Och apropå odling och växter så vill jag verkligen få med barnen i att göra en mini-trädkoja till krukväxterna. Hur kul kan inte det bli? Kolla in fler bilder HÄR.

 

3. Rita eget mönster

Fantastiska Hanna Wendelbo-Hansson som är mönsterdrottning la upp en film på hur man kan skapa ett mönster som kan repeteras. Så inspirerande. Fram med post-it-lapparna!!!

 

4. Unna sig extra god frukost

fattiga riddare

fattiga riddare

Jag säger det igen: jag älskar frukost. Men något har hänt! Basket, teater, simning och bowlingkalas har på något mystiskt sätt snikat sig in och gjort att den lååååånga helgfrukosten med Melodikrysset i radion och tidningen i handen slutat existera. Fast nu ska vi ha en skön söndag, lika bra att faktiskt planera in det så det verkligen blir av. Fattiga riddare har barnen frågat efter länge så det får det bli. Inte svårövertalad om man säger så…

 

5. Baka semlor!

Det är fettisdag/semmeldagen på tisdag och då måste minst en fastlagsbulle intas, eller hur?!

semmelkrans

minisemla

Men, vilka ska då bakas? En hel semmelkrans? Chokladsemlor med Nutella eller Åsas magiska minisemlor?

 

6. I want to thank my producer, director and wonderful husband…

tryffelpopcorn

På söndag är det Oscarsgalan! Ja, det är mitt i natten för oss i Sverige och jag har aldrig tittat på galan i realtid. Eller jo! När jag hälsade på maken (då nyfunnen pojkvän) för tusen år sedan och han pluggade i San Fransisco. Då tajmade vi in Oscars. På en bar stod en TV och visade festligheterna. Barfolket ojade sig, hurrade och levde sig in.
Så, vad göra? Biofilm + glamour = tryffelpopcorn. Har ni testa tryffelpopcorn? Om inte så måste ni göra det omedelbums.

 

7. Ta tag i dåligt samvete

Ja, nu var ju kanske detta inte det roligaste helgtipset kan tyckas men visst har du någon gång upplevt den där härliga känslan efter att ha sorterat det där förrådet, skickat iväg det där brevet, äntligen fått upp den där hyllan/tavlan, spikat in den där sista spiken, kastat den där lådan på soptippen? Här ska nu tavlor upp. Tavlor som stått och väntat på dagsljus i snart 4 år. Och några ska hämtas hos ramverkstaden. Och när det väl spikas lär väl det ta 45 minuter… Varför göra det lätt för sig???

 

Ja, lite så där tänkte jag denna nya kategori eller vad man ska kalla det. Lite tips, högt & lågt. Eller nja, inte lågt. Bara att det är lite olika saker. Gillas? I så fall klicka gärna på hjärtat här nedan så jag får en hint om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.