Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 februari, 2017

Soligt i varenda vrå hemma hos mig

Hej på er så här på söndagen! Just nu sitter jag på ett tåg mot Göteborg. (följ med mig på Instagram & InstaStory) Det ska bli Inspirations- och informationsdag för influencer inom inredning. Jag kan inte med ord säga hur pepp jag är. Redan här på tåget har jag nu varit i kontakt med flera och det känns som om jag ska på en kick off med kollegor. Som ensamföretagare är det sådana här träffar som ger den bästa energin. Kommer återkomma med mer från detta dygn.

Men, utanför fönstret på X2000 är det ett Sverige som är allt annat än pepp. Grått, slask och söndagstrött. För att då slänga ur mig en mer energifylld bild visar jag soliga bilder från mig. Solen bjöd ju ytterst generöst igår och vi alla toknjöt av den efterlängtade d-vitaminenergin! Även katterna som blev riktiga solkatter.

Ljuset är så skarpt så här tidigt på året. Liksom går rakt in från sidan. Skarpa kontraster skapas mellan ljus och skugga. Kökets små stilleben blir till konstinstallationer.

De små, små knopparna på körsbärsriset blir nästan neongröna.

Så vackra. Så efterlängtade!

Det släpande ljuset ger verkligen häftiga skuggor och effekter.

Jag är kanske löjlig men jag kan på riktigt gå helt igång på när ljuset jobbar i olika glasytor. I vitrinskåpet med glasburkar hoppar ljuset från ena ytan till den andra. Ja, jag sa ju det… jag är knäpp…

Samma häftiga ljusreflektioner i flaskorna på rottingvagnen. Blir som små discobollar som sprider prismor ut över rummet.

Vår egensinniga katt Birger. En soldyrkande solkatt.

Och tavlorna står kvar… Ja, jag säger då det…

HA EN SKÖN SÖNDAG!

Comments (2)

    • Hej Josefine! Tack, vad glad jag blir!
      Visst är lilla kossan rolig!Det är faktiskt en sparbössa. Den köpte jag i en butik på Söder, In the mood men den har lagt ner. Vet att kossan också fanns på Fat Cat som ligger på Renstiernas gata 24. Hoppas du hittar en liten ko!

      KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.