Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 mars, 2017

Gör gosiga påskägg av garnbollar till påskriset

Här kommer ett gosigt tips på påskpyssel – påskägg av garnbollar, pom poms.

Sedan jag skaffade pom pom maker går de varma här hemma. Det går så galet fort att göra ulliga, bulliga garnbollar och det är också bra för barnen – de är ju så ivriga. Tidigare var det cirklar av kartong som skulle klippas till och sedan efter garnet lindats på klippas sönder, engångscirklar alltså. Nu är det enklare.

Denna gång gjorde jag garnbollar som jag klippte till för att få äggform. Blev då gosiga ägg att hänga i påskriset.

Att jobba med garn är roligt för det kan verkligen ge en sådan färgklick. Beroende på garnkvalitet så kan garnets färg skifta och bli levande i olika ljus.

Valde en trio i färger som jag gillar väldigt mycket; djupt mörkblå, ljust rosa som korall och sedan en smutsig beige som nu nästan var grönt. Tre färger som drar åt helt olika håll men tillsammans blir supersnyggt.

Detta garn jag valde är tunt vilket kräver ganska mycket garn, många varv för att bli en boll. Samtidigt som det då blir en tät boll och lätt att forma. Att välja ett kraftigt garn gör hela bollmakerit snabbare, då tar det ingen tid alls, men jag vill ha en tät och formbar boll.

Så gör du garnbollar, pom poms, med en pom pom maker

påskpyssel

Blir väldigt vackra rester.

De måste ju inte hänga i riset. De är ju superfina att lägga på fat, ha på bordet till påskdukningen mm. Sedan efter påsk ska vi kasta boll med dem. Det har jag lovat barnen som nu inte kan låta dem få hänga ifred…

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.