Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 maj, 2017

Semester bokad & målbilden från förlossningen uppnådd

I år sker det! Vi ska båtluffa i Grekiska ögruppen Cykladerna med familjen.

Detta är mycket stort på många sätt. Först:  jag är lite av en Grekofil. Alltid älskat Grekland, kanske att mitt namn som är grekiskt fått forma mig lite? Maten, havet, kulturen, historien – ja det är så mycket som lockar. Sen så är det då detta med att båtluffa. Jag har båtluffat 6 gånger tidigare och älskar sättet att resa. Att luffa runt från ö till ö med nya boenden, stränder, städer och vyer hela tiden. Jag har aldrig campat men detta kanske är min variant? Enkelheten i det hela har varit så härlig. Hoppa på en båt i hamnen med endast en ryggsäck på ryggen och i nästa hamn hitta nytt boende. Lockelsen i att inte veta vad som händer härnäst är stor.

   

Målbild

Men det som kanske är det största i vår semester i år är att det faktiskt är min målbild från första förlossningen för över 8 år sedan nu uppnås! Kanske låter helt galet men så är det.

Som alla förstagångsföräldrar var vi duktiga och läste på om allt om förlossning och gick på profylaxkurs. Där fick vi lära oss bl.a. att vi skulle skapa målbilder att ta till vid förlossningen. Att visualisera när det var som för j**ligast. Första målbilden var ju så klart att få ha det lilla knytet i vår famn och sedan den långsiktiga var att som familj båtluffa ihop. Faktiskt!

Första gången jag båtluffade såg jag en familj på resa. Där alla hade ryggsäckar och den sötheten i de små barnen med små Kånken-ryggor fick mig att få barncraving fast jag var knappt 20 fyllda. “Det där vill jag ha någon gång i framtiden” tänkte jag och nu 20 år senare ska det ske!

Vår minste är nu helt blöjfri, sova-middag-fri och vagnfri så nu är vi helt obundna till rutiner och mer flexibla. Då passar vi på!

Enkelt att båtluffa

När jag båtluffat tidigare har det som sagt bara varit att hoppa på & hoppa av och boenden har löst sig. Men, först så är det inte lika lätt att fixa boende med 5 personer och inte heller med barn för den delen då standarden bör vara lite höge än när det är 4 tjugoåringar som kan sova på golvet i någons vardagsrum vilket skedde då… Men främst så är hela båtluffningen nu mycket mer uppstyrd med online-bokningar.

Båtbiljetter och alla boenden har vi bokat så hela rutten är klar. Det känns riktigt, riktigt bra. 4 öar i olika storlekar, små öar med få hotell blandat med större öar med stadsliv. Också en av fördelarna med att luffa/resa runt – att man får variation istället för att vara på samma hotell i 14 dagar med samma buffé. Fast, det lär jag önska en annan gång för det är ju också så mysigt för familjer… Annan gång, annat år.

Nu har jag börjat min mentala packning, vad vi ska ha med. Ska försöka ha så lätt packning som möjligt och med en ryggsäck per person.

Så laddad och taggad. Och väldigt tacksam över att få uppleva att en dröm går i uppfyllelse. Kalimera!  (bilder från tidigare Greklandsresor)

Comments (3)

  • Heeelt underbart! Känner att jag skulle vilja att mina var små igen när jag läser om detta! Så himla mysigt att få luffa runt. Vi bilade i europa mycket när barnen var små. Härligt med många semester och reseminnen! Kram Pernilla

  • Åh, det låter helt underbart i mina öron som är Greklandfantast.

    Om du har tid och lust får du gärna delge din rutt, med öar och hotell mm och var du bokat det. Så klart gärna även din packning :)!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.