Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 maj, 2017

Skapa med lamineringsmaskin

“Skapa med lamineringsmaskin” i samarbete med Adlibris.com

Ett av mina uppdrag är att skapa innehåll åt Adlibris.com. Ibland dyker material och verktyg upp som jag inte använt tidigare. Nu fick jag en rolig utmaning att skapa med en lamineringsmaskin, läs mer om den här.

lamineringsmaskin

Jag är sedan tidigare en stor fan av just laminera för att bevara/skydda bilder och blad (perfekt till sångbladen på festerna bl.a.). Men att pyssla med det, se det som ett skapande verktyg var något nytt.

Jag ville nyttja möjligheten att få tunna saker bli kraftiga och att saker med håligheter fortfarande kan få vara transparenta. Som det tunna, fina och väldigt ömtåliga silkespappret till exempel.

Till jul klipper vi gärna vackra snöflingor av vitt silkespapper och fäster på fönster. De är så delikata och sköra. Vad händer om man tar en sådan snöflinga genom en lamineringsmaskin? Ja, det blir en tålig, häftig och fortfarande lika vacker snöflinga.

Pyssel med lamineringsmaskin: Hängen

lamineringsmaskin

Nu är det ju inte jul så jag ville inte använda vitt utan färg. Matcha en vacker bukett och hänga i. Som dekorativa, säsongsobundna hängen.

lamineringsmaskin

 

En annan sak jag ville testa var att använda det böjliga materialet. Ett laminerat ark blir tåligt samtidigt som det är formbart och böjligt. Kan jag göra en cylinder? Det blev en cylinder att trä över ett ljus och bli till ljuslyktor.

Pyssel med lamineringsmaskin: Ljuslyktor

Återigen ville jag använda den transparenta lamineringen och stansade papper i bårder med mycket håligheter.

Tog mått på mina ljuslyktor så att min cylinder skulle passa över dem. La flera bårder bredvid varann i lamineringsarket och det blev som en stor bård efter lamineringen.

Klippte ut (viktigt att inte klippa i pappret som laminerats för att inte förstöra förslutningen), formade till en cylinder och klamrade ihop med häftapparat.

Så bra för kreativiteten att få utmanas i bland. Skulle vilja avsluta med just detta som tips: Ta ett material du vanligtvis inte använder och se vad du kan skapa med just det. Kanske du skapar något riktigt häftigt och då blir det ju dubbel glädje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.