Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 maj, 2017

Sommardrinkar – Vodcadero! Vodka med Trocadero, apelsin & ingefära

Sommardrinkar, sol, grillkväll, slappa i skuggan, semester. Är detta något som kan falla dig i smaken? Då kanske denna somriga drink just är för dig?

Vi ska snart ha grillkväll och vill bjuda på sommardrinkar och kanske till och med en egenkomponerad sådan? Var inne på drinkbål men då vi hoppas vara ute så känns det vanskligt med ett bål om värmen ligger på och gör det hela blaskigt… Men det får bli en härligt frisk, god och retroaktig sommardrink. Efter en stor provgenomgång hittade vi vår sommardrink! Basen blev klassiska Trocadero och med ett helt barskåp samt skafferi att välja på blev det tillslut en drink med vodka, apelsin, ingefära. Och Vodka + Trocadero = Vodcadero, eller hur?!?

sommardrinkar

Sommardrinkar – Vodka med Trocadero

Ingredienser
4 cl vodka
1/2 pressad apelsin
1 skiva ingefära
Trocadero
Is
Ev. Angustura Orange

Gör så här: Häll vodka i ett högt drinkglas. Pressa i saft från en halv apelsin, observera att det inte ska vara apelsinjuice från paket utan fräsch juice från apelsinen. Skala och skiva ingefära. Ta en skiva ingefära och rispa, skär i den, längs med men inte så det går igenom. bara för att släppa ifrån sig mer smak, och lägg i glaset. Blanda och fyll på is, till hälften ungefär och blanda väl med en lång drinksked. Häll på med Trocadero och mer is. Om så önskas kan lite Angostura apelsin droppas i för mer apelsinsmak och lite mer bitterhet. Garnera ev med apelsin och ingefära. Servera.

Förra året gjorde jag Vitt vin-Piggelin och så klart skulle 2017 inte vara sämre. Tror vi hittat en drink som kan funka flera somrar. ja, inte bara på sommaren faktiskt. Sommardrinkar går ju att servera när som på året då man vill ha en frisk smak och solig känsla. Hoppas nu våra gäster tycker lika som jag å maken…

Gott med sommardrink? Här finns fler:

Cointreau Fizz
Strawberry Daiquiri
Mimosa

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.