Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 maj, 2017

Taxinge slott eller Kakslottet som det också kallas

Wow, vilken helg – långledigt och rekordvärme, strandbad och studio 54-fest, morsdag och så då en utflykt till Taxinge slott, länk. Hoppas ni också haft en härlig och somrig helg.

Taxinge slott

En timmes bilfärd från Stockholm gör detta till ett väldigt härligt utflyktsmål om du är i Stockholmstrakten. Vacker natur, badplats, kultur, djur och så det viktigaste: gott!!!

Har bara varit till Taxinge slott en gång tidigare och det var tusen år sedan. Då fanns det en kakbuffé men inte i den storlek som är i dag och det stora utbud av godsaker som gjort att Taxinge även kallas Kakslottet.

Sedan att programmet “Hela Sverige Bakar” spelas in i parken gör ju att det på riktigt osar bakning över nejden.

Den ljuslyktan är så vacker. Som en fyr som visar vägen in till slottsparken

taxinge slott

Ordet slott är rätt så brett. Om du skulle be någon att rita slott så tror jag att många tänker på slottet från Disneys Askungen men så här ser väl de flesta slott ut i Sverige.

Taxinge slott ligger på en udde som är pangfyllt av som romantiska tillhåll. Lusthus, bänkar och faktiskt en byggd grotta (!) – allt för romantiska utflykter.

Innan man beger sig till kakbordet, bakelsehavet, så är det bra att bygga upp en aptit med en promenad runt udden.

Min sommarstil 2017 om jag får gissa. Alltid luftiga byxor, gärna färg eller mönster och enkel topp. Och så hatten så klart! Hatten är ett måste för mig: gillar inte stark sol i ansikte och ögon plus att det ger bästa frisyren, dvs gömma håret, ha ha ha!

Kakslottet

Ja och här är då tanken att man ska kunna välja… Tur att vi är fem i familjen så alla kunde ta varsin bakelse och kaka och då smaka av varann. Smart!

Inte bara godis för gommen. Även för ögat!

Jag tror banne mig att jag tog vinnaren: Det som ser ut som en biskvi är en chocolate chip cookie med After Eight kräm.

Himla bra med en lekplats precis bredvid uteserveringen. När barnen är fyllda till bredden av bakelse-bensin så är klättra och gunga perfekt. Och för oss föräldrar var det lite skönt att luta sig tillbaka på kaféstolen och låta godsakerna lägga sig till rätta i magen.

Parken med överraskningar

Sen promenerade vi vidare i parken. Vackert och om man vill kan man leka Downton Abbey eller annan slottsserie.

Jag är inte en hästtjej. Snarare varit rädd för de stora kraftiga djuren. Men att se på dem vill jag. Vackra men lite läskiga.

Här började energin ta slut på de små. Då kom vi på något vi glömt: Pokemon! Då fick vi ytterligare 30 minuter promenad med glada miner.

Här är då tältet med inspelning av “Hela Sverige Bakar”. Full produktion. Så nyfiken på vad som bakades. Jag ville så klart slänga mig in och få skapa. Sällan har man väl ett sådant utbud av ingredienser och utrustning.

Sen vände vi hemåt genom vacker försommar och natur.

Om sommaren fortsätter på det här sättet blir jag lycklig. Så fantastiskt att få uppleva detta och ge barnen en sådan härlig utflykt. Vår plan att de skulle somna gott i bilen tillbaka gick om intet. För mycket härliga minnen att bearbeta kanske?

Kommentar

  • Åh var där för två år sedan senast och det är ju en fantastisk plats! Men helt omöjligt att välja bland godbitarna. Så fint fångat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.