Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 juni, 2017

Tips till sommardukning – Mixa porslinet!

Tips till sommardukning som egentligen kräver väldigt lite. Den där sommarkänslan man vill ha är ofta den lite ledigare, enklare och absolut inte uppstyrd. För att överföra det till bordsdukningen är ett tips till sommardukning just att gå på detta; att tänka ledigt, enkelt och spontant.

Tips till sommardukning

Ledordet är mixa! Mixa och blanda porslin, glas och koppar. Ta det som finns men för att ändå få det att hålla ihop är det bra att ha en röd tråd. I detta fall var det en blå tråd…

Förra veckan bjöd Rörstrand på en sommarfika och ville visa just detta med att mixa porslinet. Under paraplyet Rörstrand finns flera varumärken och serier. Turligt nog går dessa att mixa och blanda jättefint. Som storblommiga Mon Ami och klassikern Ostindia

Tips till sommardukning

Två olika stilar, tidsåldrar men färgen håller ihop det hela.

Något jag gärna gör i sommar, utöver att mixa porslin, är att baka minibakelser. Allt blir liksom lite godare för både öga och gom, när det ser så här inbjudande ut. Kommer ni håg mitt tips på att göra minibitar av köpetårta? Kanske inte ens behöver baka… ha ha ha!

Tips nr 2 är att göra hängande flaskor, går ju bra med vanliga gamla mineralvattenflaskor, och sätta på något som får det att hänga ihop med övrig dukning och dekoration.

Med på gofikat var bloggkollegorna Maria, Husligheter och Ulrika, Seventeen doors. Mycket prat och skratt om sommar och semester. Sommarlängtan helt klart!

Stort tack Rörstrand och Trendgruppen för en fin försmak på sommaren.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.