Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 augusti, 2017

Mina få loppisfynd från Gotland

Jaha, nähä. Blev inte så mycket loppis för min del på Gotland. Har liksom varit så fullt upp så det har inte funnits tid. Och avstånden på norra Gotland är inte å leka med så att sitta i bilen långa sträckor har liksom inte varit det bästa. Vädret har gjort att vi försökt ta så många bad som gått då solen bjudit på det.

Men nog om det, två loppisar med två fina ting vardera så bra utdelning på sätt ändå. Tyvärr inga från mina loppislistor. Fy på mig!

Ett fruktfat i metall på fot. Den ser jag kommer passa fint i vårt kök. Passar metallen i köket och storleken är så där lagom stor.

Ett litet decilitermått i metall. Nja, den ska jag erkänna åkte bara med av farten. Men ser hur fint den kommer passa en liten barnhand som plockar blåbär i skogen…

En mezzaluna som faktiskt maken fick nys på. Lite slipning av bladet och den kommer skära/hacka färska kryddor perfekt.

Och sen den vackra, lackerade bambuasken! Så fantastiskt vacker och jag vet precis var den ska få stå. Julkolor i jul, urblåsta ägg till påsk… som en liten bur att ha saker i efter säsong.

Asken ser ut att vara i plast men det är alltså lackerad bambu. Väger som en fjäder. Den hittade jag i norra Gotlands favoritbutik Fint och Fult.

Nu tar Gotlandssemestern slut och jag återvänder till Stockholm medan resten av familjen vänder nosen mot Skåne. Får peppa maken att ta några loppisvändor då Skåne är mitt Mecka för loppisar.

Själv ska jag då hem för att måndagmorgon ska jag snacka pyssel och dekorationer till kräftskivorna i Nyhetsmorgon. Så jag får skaka av mig sanden mellan tårna och komma in i jobbtakterna snabbt. Ni är väl med mig på måndag??? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.