Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 augusti, 2017

Fredagsväxten. Citronträd i vardagsrummet som växer så det knakar

Ett citronträd landade hemma hos oss innan sommaren då det var en rekvisitarest från ett tidningsjobb jag gjorde.

När jag skulle fixa rekvisita och just ett citronträd fanns det endast ett kvar i butiken och det lilla trädet var riktigt rufsigt. Plastkrukan var rejält spräckt med rötterna utanför och massa grenar avbrutna men med en vacker, maffig citron så den skulle funka ändå.

Efter modelljobbet fick den då landa hos mig och under sommaren har den verkligen tagit fart och mått bra. Massa blommor som doftar extremt starkt samt att grenarna jobbat sig riktigt långa medan vi var på semester. Vad gjorde blomvakten??? Måste nu beskära, tror jag…

Blommorna har nu blommat över och små, små citronbebisar anas. Får se om det blir frukt av dem. Nån som kan nåt om citronträd??? Hit me med all info 🙂

Krukan känns inte rätt. Vill ge mitt citronträd en snyggare kostym, tänker något flott och stiligt. Och stor ska den vara.

Katten Birger som med åldern blir mer och mer kelig. Han bodde ju här innan vi flyttade in, han ingick i köpet så att säga. Då var han rätt kylig och svårflörtad. Nu håller han sig gärna nära mig och vill ligga i knät om kvällarna. Åldern eller 4-årig acceptans?

Får se hur citronträdet är om 4 år, ha ha ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.