Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 augusti, 2017

Visning av IKEA’s samarbete med danska HAY på Artipelag

Idag satte den stora designveckan igång i Stockholm. Imorgon öppnar Formexmässan men redan idag på tisdagen var alla stans showroom öppna med visningar. Nu väl hemma igen ser jag på stegräknaren att jag gått 15 211 steg.

Men det står inget om hur många vågor jag rullat över… Dagen avslutades med en båttur från city ut till Artipelag för att se pressvisningen av IKEA’s samarbete med danska HAY och serien Ypperlig.

En arbetsdag blir ju inte vackrare än så här.

Den ikoniska blå IKEA-kassen har fått sig en rejäl uppfräschning och högre modefaktor i händerna på Hay. Dessa kommer vi se mycket av på gatorna i höst. 

Med på plats var Rolf Hay, som med sin fru Mette grundat designföretaget, och han berättade om hur samarbetet med IKEA startade och resan, som visade sig ta 3 år från start till mål. 

Den som gillar Hay kommer känna igen sig i stil, färger och materialval. Men även den trogne IKEA-kunden kommer bli nöjd. Ett gott samarbete med gott resultat för båda parter.

Kanske dock att denna vackra bokhylla är lite väl lik den tidigare egna Hay-hyllan?

Maria och jag kände och klämde på allt. Konstaterade att det var en typisk HAY-kollektion samtidigt att IKEA kom fram i det. Kanske att vi hade hoppats på 1+1=3?

Vid matbordet berättade Rolf Hay att det inte var hela kollektionen som var med på plats. T.e.x. så kommer det även vara barnmöbler som lanseras senare, i februari 2018, i varuhusen. Det blev jag MYCKET nyfiken på!

Vitt, trä, grönt, natur. Väldigt skandinaviskt.

 

Ser ni det vackra skuggspelet bakom vaserna? Artipelags enorma fönster gör att ljuset fullkomligt strömmar in med varmt, starkt ljus.

Två ikoner för serien i bilden ovan skulle jag säga:  den gröna stolen och spegel. (Vikväggen är ett DIY-tips gjort av gavlarna till bokhyllan Ivar) En del tyckte att något av dessa två var favoriterna i serien men…

…ännu fler gillade denna lilla pjäs. Jag trodde det var ett flyttbart blombord men visade sig vara en tidningshylla. Helt klart min favorit. 

Så klart serverades det danska smørrebrø. Dom kan dom, det här med det vackra och det goda, de där danskarna! 

 

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.