Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 september, 2017

Det är den tiden på året! Dags att sätta ekollon i glasvas

Härliga, älskade höst. Ja, jag är en höst människa hur mycket jag än älskar julen, sommarens värme och vårens spirande känsla. Hösten gör mig lugn och på något sätt frisk. Trots att jag varit ute hela långa sommaren är det i september jag vill ut på riktigt! Frisk luft, härliga färger och inte så många måsten som pockar på och äter upp helgerna.

Och just naturen är så generös nu. Den bjuder på frukt och skörd samt buketter i de mest vackra färger rätt utanför fönstret.

På väg hem från förskolan plockade jag nerblåsta ekbladsgrenar och ekollon. Nu ska jag se om det är ett ekskottsår. Det ä nämligen lite av vartannat år jag får en liten ek att gro i de små ekollonglasen. Förra året var det som om de små ekollonen jag satte i bad tittade på mig och bara: Okej, tack för badet men nu räcker det… Kan vi gå upp på land nu?

Jag har gjort enligt alla regler men då det är ett levande material så kan man ju aldrig vara säker på att det går vägen alla gånger. Maria har listat alla tipsen. Hoppas det går vägen i år och att jag får se små ekar spira i hemmet i vår.

Ursäkta den lilla pausen som uppstod här på bloggen. Det har inte funnits tiden att göra fullständiga inlägg. Har så mycket i huvudet men vill inte att det ska vara halvdant så då får det gro till sig (det med) tills det blir bra inlägg med bilder och text. Är så fantastiskt tacksam att jobben rullar på så mycket och dagarna fylls men känslan av att inte hinna leverera eller leverera halvdant är inte bra.

Det jag kan säga redan nu är att julen kommer bli så fullmatad här på bloggen för det är redan där jag är. Ja, det har du ju redan märkt här med glögg, smaker och inredning. Snart kommer julpysslet också.

Fast nu först ljuvligt, stilla och groende höstpyssel.

Apropå höstpyssel och ekollon så är även ekollon fina att pyssla med. Se mer HÄR.

Ha en fin septemberonsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.