Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 oktober, 2017

Baka små kanelkransar istället för kanelbullar

Kanelbullar och kanelkransar är bland de godaste bakverken som finns. Kransen som man skär i portionsbitar och den maffiga bullen att helt själv få basa över. Jag ville kombinera de två olika storlekarna för kransen har sådan fin form medan bullar är så härliga att – ja bulla upp med.

Det blev mini-kanelkransar som snyggar till vilken gofika som helst!

Gör små kanelkransar så här

Baka en vetedeg. Jag använde mitt favoritrecept till vetedegar, HÄR hittar du receptet.

Dela den färdigjästs degen och dela i två delar. Kavla ut till rektangel, en i taget och smöra samt strö över kanel och socker.
Vik på mitten, på längden. Skär strimlor, ungefär 12 på varje rektangel.
Vrid och snurra strimlan och fäst ihop till en cirkel. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Knöla små bakplåtstussar och fyll hålen på kanelbullarna. Det är för att inte hålet ska gå igen vid jäsning nr 2 och gräddning. Jäs vidare enligt ditt veterecept.
Pensla och eventuellt strössla med pärlsocker eller nötter innan gräddning.

Bullar som kransar gör det lite roligare och spännande. Kanske servera dem på hushållspappershållaren, hi hi.

Och kransar bjuder ju så klart in till att knyta band runt en kant.

Nu har jag bakat mig ett lager till kanelbullens dag och de flesta ligger i frysen för att vara så saftiga som möjligt på onsdag. Fast, några har redan mumsats upp så klart. Kan ju inte låta en helt nybakad och ångande kanelbulle gå mig förbi utan att ätas opp!!!

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.