Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 oktober, 2017

8 saker att pyssla med i helgen

Nu går det undan och dagarna rinner iväg likt ett kraftigt höstregn. Arbetsveckan är till ända och en helg med förhoppningsvis lediga dagar ligger framför oss.

Här kommer som brukligt några tips på vad du kan fylla dem med.

1. Baka ätbara kakdegar – because you’re worth it!

Efter att allt tidskrävande bullbak denna vecka till kanelbullens dag (jag åt 2 stycken dagen innan, 4 på själva dagen och sedan 2 till dagen efter. Mums!) så tycker jag du ska få göra något snabbt och enkelt. Ja, gå rätt på det göttaste helt enkelt – baka ätbar kakdeg! 3 recept på smarriga kakdegar hittar du HÄR.

2. Grön, flytande hälsa

Man måste ju hålla balansen, eller hur? Om det får mumsas kakdeg behöver kostcirkeln fyllas med lite grönt. En fantastisk hälsodrink med spenat, avokado, äppelmust och lime jämnar ut. Recept HÄR.

3. Krön dig med egen lövkrona

Ni som följer mig känner igen denna lövkrona. Inlägget är två år gammalt men pysslet är väl 32 år gammalt. Minst! Och klassiker går ju aldrig ur tiden och detta är verkligen bland de bästa höstpysslen du kan göra. Ut och plocka färgglada, lövtunna skönheter.

Tänkte göra en ny krona ihop med barnen denna helg. Ska ta en likadan bild på dottern. Kul sätt att se hur tiden gått och vi utvecklats.

4. Gå på bio

Detta är ett råd, eller uppmaning kanske, även vill till mig själv. Sedan vi blev föräldrar för första gången 8,5 år sedan är biobesöken lätt räknade på en hand. Om man bortser Cars, Frost, Vajana… Jag har alltid älskat bio-dejter. Att omfamnas av en gigantisk stol och sedan slukas av en historia. Samt att det inte krävs något av mig mer än att hålla mig vaken och vara tyst.

Nu i helgen har Blade runners uppföljare premiär och det är en av de filmer jag sett fram emot ända sedan rykten gick om att det skulle göras en uppföljning. Är nog inte ensam. En sökning på Google ger redan 37 miljoner träffar och den har premiär idag!!!

Filmen från 80-talet har en ikonstatus och i min familj är det lite av en religon nästan. Överdriver liiiiite kanske men jag å brorosorna skulle kunna ställa upp i tiotusen-frågan i ämnet Bladerunner. Det blir till att boka barnvakt och boka biljett!

5. Förändra i hemmet

När möblerade du om senast? Allt stått kvar som när du flyttade in? Inget fel i det egentligen men förändring förhöjer. Något jag lärt mig efter ett liv med fobi mot förändring, ha ha!

Vi ska slipa golven här hemma och då ska hela vardagsrummet evakueras. Finns väl inget bättre tillfälle än just nu att se över möblemanget. Hur rör vi oss i rummet? Hur faller ljuset egentligen? Och just nu när ljuset ändras från sommar till vinter behövs kanske fler ljuskällor eller flytta fåtölj närmare fönster.

Med kuddar, vaser och detaljer är väl de enklaste och snabbaste sätten att skapa förändring. Massa kuddar i, för ditt rum, nya färger är som en vitaminkick för rummet och en själv. ja, det kan låta materialistiskt men faktiskt är det ett skönt sätt att ta nya tag. Börja om i ny färg.

På min höstigs önskelista står: Stor kudde från Mimou (Adlink), Hängande ljuskrona design Kristina Stark (Adlink), Rumsdofter från Artilleriet

Bilder från Mimou, Frida Ramsted/Trendenser och Artilleriet

6. Gå på Open House Stockholm

Open House Stockholm var något nytt för mig när det dök upp i mitt flöde och jag blev genast lockad. Så här beskrivs hela festivalen: Allmänheten bjuds in till gratis guidade visningar av stadens mest unika och spännande byggnader och platser när den internationella festivalen Open House för andra året i rad kommer till Stockholm 6-8 oktober 2017. Festivalen syftar till att involvera allmänheten i stadens utveckling och stimulera intresset för arkitektur och samhällsbyggande.

Inredningsfotografen Henrik Neros vackra hem är ett av de hem man kan få besöka. Se HÄR.

7. Fira något. Vad som helst!

Alla har vi saker att fira. Stort och smått. Bemärkelsedagar, jubileum, lyckat uppdrag, löneökning, vänskap, namnsdagar eller att det bara är helg å ledigt. Men det firas för lite…

Allt rullar på och det är lätt att glömma framgångar. Man kan istället lägga tid och energi, gräma sig över något man missat, ett jobb/uppdrag man inte fick eller ett nej som svider för mycket. När en medgång kommer, ett uppdrag går i hamn eller ett projekt når framgång kan jag känna mig glad men inte stanna upp å fira där och då. “Ok, vad bra att det gick vägen – nu måste vi kavla upp och leverera. Jösses vad stressigt!” Så kan det låta i huvudet. Känner du igen dig?

Jag har faktiskt stora saker att fira och mitt vanliga jag hade just sagt som ovan,  men banne mig! I kväll ska det firas och jag tänker tillåta mig att klappa mig själv på axeln efter att puttat bort Jante som suttit där lite för länge.

När det firades senast – på födelsedagen i april.

8. Dansa i köket

Med ovan nämnda ämne är det på sin plats att röra sig till musik på ett helt ohämmat sätt. Coola nattklubbar och discon världen över i all ära men visst är köksgolvet det bästa dansgolvet. Flytta stolar, dra bort köksbord, häng undan kökslampan och dansa loss.

Denna låt har vi startat fredagarna med senaste tiden här hemma. Norsk pop, hemlagad video och så skönt dansant. Nu kör vi loss denna helg!

Comments (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.