Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 oktober, 2017

Nu planerar jag & dottern barnkalas med cirkustema

Planerar barnkalas med cirkustema för fulla muggar nu. Clowner, popcorn, tigrar, ballerinor, hästar och maneger diskuteras. Ja, hur ska det gå att göra om hemmet till en cirkus?

Inom en (alldeles för) snar framtid är det kalastider här hemma. Dotter och lillkillen fyller med bara en dag emellan (så dålig familjeplanering…) så det är två kompiskalas som ska fixas samt ett för släkten.

Dotterns kalas ligger först och kanske också det som det kommer läggas mest krut på. I alla fall om hon fick bestämma.

Temat på kalaset är satt ända sedan i våras: barnkalas med cirkustema. Det var nämligen så att vi hade ett nervöst läkarbesök på andra sidan stan och mottagningen hade sjabblat med tider så vi fick spendera 1,5 timmar i det centrumet. In på en loppis och där hittade vi de mest spektakulära flickskorna. Aprikosa lackskor med spetsar och rosetter i tyg. Vi båda blev störtkära. En hundring senare hade vi skorna och temat för kalaset 6 månader bort klart. Hon ville vara clown så då blev det cirkuskalas.

Sökt bilder och gjort en Pinterestmapp (med bildkällor) som vi fyller med inspo. Här är några:

barnkalas med cirkustema

Barnkalas med cirkustema

Hur ska då ett sådant kalas se ut? Mycket rött, mycket ränder. Väldigt lekfullt och med galet många detaljer. Ska bli spännande att se hur vi (läs jag) får ihop det. Jag går gärna all in på dekorationer, pynt och just detaljer.

Annars är jag väldigt mån om att själva kalaset ska flyta av sig själv. Barn brukar ju vilja leka tillsammans och de om några har ju fantasi att sätta igång. Ser mer den vuxnas del som en, ja cirkusdirektör som bara visar dem i rätt riktning. Inte för mycket schema och måsten. Ha utrymme för spontanitet och lek.

Men nu är vi i gång och jag kommer hålla bloggen och er uppdaterade. Kanske någon kan inspireras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.