Följ mig:
Jul Maträtter

Vinn stekpanna från Fiskars & stek godare prinskorv till jul

11 december, 2017

Vinn stekpanna från Fiskars & stek godare prinskorv till jul i samarbete med Fiskars.

Välkommen till den väldoftande elfte kalenderluckan som presenteras ihop med Fiskars.

Om ni någon gång stått och skapat helt julbord vet du hur mycket det är som ska lagas, stekas, kokas, gräddas och gratineras. Utan att överdriva blir det rätt mycket kastruller, stekpannor, grytor och sedan fat och skålar som alla godsaker ska serveras på och ur.

Då vill jag ge dig ett tips som kan vara lite till hjälp: Om du har en både bra och snygg stekpanna och kastrull kan de även agera uppläggningsfat på ditt julbord.

Du hoppar helt sonika över ett steg. Sparar tid och disk.

Extra bra också med ett lock som är genomskinligt så man kan se vad som är i kastrullen så värmen inte släpps ut i onödan. En bonus är att locket också har en silikonkant som gör det tystlåtet och repar inte köksbänken. Silikonkanten har även två olika avrinningsdelar vilket gör det enkelt att hälla ut vätska.

Godare prinskorv till jul

Och när vi då ändå pratar julmat och stekpannor vill jag tipsa om hur du kan få din prinskorv ännu godare och juligare.

När du steker din prinskorv; börja med några bitar bacon i stekpannan. Dels så får stekpannan fett från baconet men främst att korven sedan får ytterligare god rökt smak. Klipp din prinskorv i kryss i ändarna för den där juliga känslan. Stek nu varm och gyllene.

I slutet av stekningen läggs några äppelklyftor i vilket ger fin sötma och friskhet. Gott och vackert.

Och så då direkt på (eller grytunderlägg så klart) julbordet som serveringsfat. Håller ju värmen bättre då också istället för att lägga den varma maten på kall porslinstallrik.

Vinn stekpanna och kastrull med lock

Förutom extra tjock botten och aluminiumtäckt stomme heter serien Hard Face för att den har Fiskars tåligaste beläggning. Detta säkerställer en jämn värmefördelning för det perfekta kok-resultatet. Tål hårda tag!! Tillverkas i Fiskars fabrik Sorsakoski i Finland.

 

Nu har du chansen att vinna ett set med stekpanna och kastrull med lock.

För att vara med och tävla behöver du svara på frågan i kommentarsfältet nedan senast i dag måndag 11/12 kl 23.59.

Vilken varm julrätt skulle du vilja laga i kastrull eller stekpanna från serien Hard Face?

Vinstens värdet är 1800 kr. Vinnaren utses av jury och kan ej överklagas. Vinnaren meddelas på mejl från Fiskars. 

 LYCKA TILL!

9 gillar detta

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara tova 11 december, 2017 at 08:05

    Jag vill laga ett av de gröna inslagen till bodet, lättstekt grönkål med vitmögelost och valnötter, kan äta det hur många gånger som helst utan att tröttna.

  • Svara Susanne wikvist 11 december, 2017 at 08:18

    Hemlagade köttbullar och även vegetariska bullar som jag tänkte prova att göra iår😀🎅🎄.

  • Svara Lena 11 december, 2017 at 08:35

    Jag skulle steka ett gäng kaneldoftande köttbullar.

  • Svara Julia 11 december, 2017 at 08:45

    Tro det eller ej, men jag skulle sota min gravade lax hastigt i den väl uppvärmda stekpannan. Mums!
    Grytan är ju perfekt för kolakokning, för vad är julen utan sitt bästa julgodis?

  • Svara Irene 11 december, 2017 at 08:56

    Jag skulle steka upp de goda julköttbullarna i stekpannan och i grytan skulle brunkålen få puttra långe och bli riktigt smakrik.

    • Svara Ann-Helen Geiser 11 december, 2017 at 16:33

      Mitt mycket omtyckta kanelfläsk med den supercrispiga svålen👌. Blev så frestad då jag en gång såg Gordon Ramsey göra det i pannan. Så mycket lättare. Men krävs dock då det rätta järnet.

  • Svara Amanda Kraft 11 december, 2017 at 08:57

    Jag skulle göra stuvad grönkål, en tradition från min sambos julbord i Västergötland. I år är första gången hans familj kommer till oss i Skåne för att fira julen och jag vill att de fina minnena från julbordet ska följa med dem även hit.

  • Svara Ann-Louise Klint 11 december, 2017 at 09:05

    Jag skulle förståss steka hemgjorda köttbullar och prinskorv och så lite grönkål och rödkål med jul ingredienser i ,nötter, sirap, honug och lite kanel ingefära och kryddnejlika .

  • Svara Ella & jag 11 december, 2017 at 09:14

    Jag vill gärna steka en god, skånsk brunkål i denna grytan till jul. För mig som skåning är brunkål ett måste på julbordet 🙂

  • Svara Heidi Nilsen 11 december, 2017 at 09:18

    Å, hade verkligen velat byta ut gamla,slitna kastruller och stekpannor! Vi kör ett norsksvenskt julbord, får bli rödkål i kastrullen (gin färg mot det svarta) och mormors medisterkakor( stora köttbullar) i stekpannan! Mvh Heidi, Alingsås

  • Svara Erica Nilsson 11 december, 2017 at 09:26

    Shit vad jag skulle vilja vinna detta. Nästan inga av våra pannor, grytor, kastruller funkar efter flytten. Induktionshäll ställer till lite problem i början.

    Vad jag skulle laga:
    En omelett i stekpannan. En kantarellstuvning i kastrullen. Och sen hälla stuvningen på omeletten.

  • Svara Frida Johansson 11 december, 2017 at 09:26

    Självklart till mina köttbullar på julafton! Efter att vi köpt ny spis så fick vi göra oss av med 2 stekpannor och tre grytor (som inte var induktion) så nu är vi lite kort om redskap. Vilket märks vid vissa måltider.så i mellandagarna skulle jag lätt göra en god pytt i panna. Rester… potatis,steka ner julskinka,prinskorvar,kål, lök och sen stekta ägg. Perfekt med två pannor då. 😊

  • Svara Janna Corneliusson 11 december, 2017 at 09:26

    Köttbullar efter min mormors recept och brunkål till det. Det är det godaste jag vet på julbordet! God jul!

  • Svara Klara 11 december, 2017 at 09:40

    Jag skulle tillsammans med min mamma laga köttbullar, enligt hennes recept, som är familjens favorit på julbordet. Jag hade även gett stekpannan till min mamma i julklapp då hon har ett brinnande intresse för matlagning.

  • Svara Therese S 11 december, 2017 at 09:47

    I grytan skulle jag låta brunkålen gå, och sedan serveras ur. Det godaste och mest nödvändiga på julbordet i mitt tycke!
    I stekpannan skulle jag sedan dagarna efter julafton bräcka julskinkan som blir över från julbordet, det är så underbart gott! Och ännu godare tillsammans med brunkål! 🙂

  • Svara Carina Gustafsson 11 december, 2017 at 09:57

    Jag skulle steka mina julköttbullar i stekpannan

  • Svara Malin 11 december, 2017 at 10:36

    Stekt grönkål med mandel och fetaost! Mums!

  • Svara Katarina 11 december, 2017 at 10:37

    1. Grönkålen såklart, annars blir det ingen jul.

  • Svara Cecilia 11 december, 2017 at 11:23

    Jag skulle laga de godaste kålrötterna: egen rödkål i kastrullen och halländsk långkål med grädde och skinkspad i stekpannan, mums!

  • Svara Sara H 11 december, 2017 at 11:25

    Åh, så gott det skulle va med rödkålssallad i kastrull –
    Med vinäger, dijonsenap, apelsin, nötter och givetvis rödkål proppfull.
    I år firar vi jul hemma hos oss både natt och dag –
    Jag kan då göra min egen nya lilla julaftons-lag.
    Mer grönt (och rött) på julbordet det så sant –
    Givetvis kan en köttbulle, prinskorv och julskinka med finnas med på en kant.
    Ny kastrull och stekpanna detta skulle hjälpa –
    Då mina gamla järn mest skulle stjälpa.
    God Jul!

  • Svara Lotta Danckwardt 11 december, 2017 at 11:27

    Omelett! En som inte överraskar med en botten som bränt fast, utan en som impar på släktens omelettfantast!

  • Svara Margaretha johansson 11 december, 2017 at 11:52

    Jag skulle använda stekpannan till mina julköttbullar som jag kryddar med bl a kryddpeppar. Och jag serverar dem naturligtvis direkt ur panna på julbordet.

  • Svara Carina Hedin 11 december, 2017 at 11:55

    Valet är enkelt. Gräddkokt grönkål med smak av buljongen som skinkan kokat i. Mums.

  • Svara Anna Andersson 11 december, 2017 at 12:16

    I stekpannan skulle jag göra omeletten och i grytan räkstuvningen som jag häller över och serverar i den fina pannan.

  • Svara Elisabeth A 11 december, 2017 at 12:41

    Vårt julbord är rätt så slimmat. Det kommer en morgondag också, och då känns det skönt om man inte ätit för mycket.
    Men min mans underbara älgfärsköttbullar (nästan direkt från skogen) finns med. Och de skulle passa utmärkt i den här pannan.

  • Svara Lise-Lotte Larsdotter 11 december, 2017 at 12:46

    Jag skulle vilja göra hemlagade julköttbullar.

  • Svara Elin L 11 december, 2017 at 13:06

    Hej!

    Jag skulle göra långkål som jag älskar men aldrig gjort själv i grytan, goda prinskorvar i stekpannan.

    Fiskars är ju dom bästa redskapen så nu kan det bli av.

    God Jul!

  • Svara Jessica Sundberg 11 december, 2017 at 13:18

    Glaserad Brysselkål med sidfläsk!

  • Svara Lisa 11 december, 2017 at 13:27

    Efter att vi inte varit så snälla mot våran gamla panna,
    är det nu dags att ge kärlek till en ny, så den hos oss vill stanna.
    I den skulle jag steka mormors köttbullar,
    och självklart några prinskorvar, så kanterna på dom sig krullar.
    I kastrullen skulle jag koka kola med smak av vanilj,
    till min alldeles egna, nybildade familj!

  • Svara Johanna 11 december, 2017 at 13:51

    Vi har som tradition att tillsammans göra köttbullar dagen innan julafton som vi sedan steker och äter med rödbetssallad på hålkaka. Därför skulle detta bli vad jag skulle tillaga i dessa!

  • Svara Carina Sjöberg 11 december, 2017 at 14:00

    Halländsk långkål !! Trots att jag kommer från värmland så det bland det godaste på julbordet som kompletterar allt det andra! I pannan blir det en härlig omelett!!

  • Svara Sofia Klasson 11 december, 2017 at 14:24

    Äggstanning med svampstuvning är ett måste på julbordet och en tradition från mormor. Jättegott till köttbullar, prinskorv, skinka.. ja allt!

  • Svara Bearnice Nilsson 11 december, 2017 at 16:04

    I min gryta skulle långkålen få bli färdig. Härligt stekt grönkål med valnötter och ost vill jag inte heller va utan.

  • Svara Magdalena Ulltin 11 december, 2017 at 16:11

    Åå då skulle jag steka mina goda älgfärsköttbullar med mammas goda gräddsås till och rårörda lingon!

  • Svara Anna 11 december, 2017 at 18:29

    Åh jag skulle vilja laga gräddstekt grönkål i stekpannan så gott och ett måste på vårt julbord.

  • Svara Karin Pettersson 11 december, 2017 at 18:53

    Jag gör en lätt efterrätt för att runda av med efter all julmat. Steker äppelklyftor i smör, saffran, socker och ströbröd. Serverar detta framåt kvällen med lite vaniljglass. Så enkelt i en ny stekpanna🤗.

  • Svara Josefin 11 december, 2017 at 18:56

    Jag skulle såklart vilja steka riktigt goda köttbullar i stekpannan, för att äta med Janssons frestelse och rödbetssallad, den godaste kombon på julbordet enligt mig!

  • Svara Ulrica 11 december, 2017 at 19:01

    Glazerad brysselkål med halloumi, grönkål och valnötter skulle jag köra i pannan och i kastrullen skulle tomtegröten få puttra.

  • Svara Eva-Brita Sandgren 11 december, 2017 at 19:57

    Gammalt recept på julköttbullar, som steks i ett toppenmodernt stekjärn! Kan det bli häftigare!

  • Svara Anna 11 december, 2017 at 20:01

    Jag steker mina vegobullar i den här. Ska exprementera med liser kokade i julmust som bas för bullarna i år.

  • Svara Ninni 11 december, 2017 at 20:02

    I stekpannan skulle jag laga lättfräst brysselkål med lite äppelcidervinäger, dijonsenap och valnötter. Toppas med granatäpplekärnor och stekt bacon

  • Svara Agnetha Andersson 11 december, 2017 at 20:19

    Hemmagjorda köttbullar så klart!

  • Svara Pernilla 11 december, 2017 at 20:42

    Jag skulle göra ”mormors julpotatis” i stekpannan, kokt potatis som steks i smör där man sedan häller på lite sirap och ströbröd. Goda potatisar med knäckig smak det är jul för mig.

  • Svara Caroline 11 december, 2017 at 20:48

    Jag skulle givetvis koka risgrynsgröten i kastrullen. Och äta den med mycket kanel!

  • Svara Karin Stjärnkvist 11 december, 2017 at 20:52

    Jag skulle steka julens köttbullar i den fina stekpannan!

  • Svara Lisa M 11 december, 2017 at 20:52

    Min favorit på julbordet såklart, stuvad grönkål som vi odlat själva på vår kolonilott, så närodlat det kan bli!

  • Svara Jenny 11 december, 2017 at 21:05

    I stekpannan skulle vi självklart göra våra hemmalagade julköttbullar i lättare gräddsås, och i kastrull vill jag såklart ha stuvad grönkål som ju är så gott. Mums.

  • Svara Anna 11 december, 2017 at 22:39

    Jag skull göra gräddkokt grönkål som är allas favorit till julskinkan.

  • Svara Mia Busk 11 december, 2017 at 22:43

    Gröten! Jag skulle koka tomtegröten i kastrullen. Att den är fin att ställa fram direkt underlättar alla bestyr och gör tomten, barn och vuxna glada!

  • Svara Ann-Kristin 11 december, 2017 at 22:52

    Såg i går att min stekpanna har tagit mycket stryk. Så det vore en fröjd att få laga julens köttbullar i ny panna.

  • Svara Caroline 11 december, 2017 at 22:54

    Skulle koka risgrynsgröt till jullunchen i kastrullen, senare koka potatis i till julbordet. Och stekpannan hade jag använt då till att göra ”karamelliserad” brysselkål i.

  • Svara ULLA 11 december, 2017 at 23:21

    Menyn är lutfisk med tillbehör: I KASTRULLEN kokas bechamelsåsen som kryddas upp med muskotnöt.
    I STEKPANNAN knaperstekter jag finskuren bacon och därefter pricken över i för denna juldagsmiddag så karamelliserad jag brysselkål. BON APPETIT!

  • Svara Rolf 11 december, 2017 at 23:51

    Hej!

    Jag skulle steka köttbullar i den fina stekpannan, med mycket kryddpeppar och rödlök i dom. När det är jul ska köttbullarna smaka kryddpeppar tycker jag.

    Det fina setet skulle bli en enormt fin julklapp till min kära fruga. Som garanterat åt henne skulle duga. Håller nu tummarna och hoppas få vinna. För då får jag julens gladaste och tacksammaste kvinna.

  • Svara katarina 11 december, 2017 at 23:52

    Saffranspannkakor. Och sedan fixar jag drunken bluberries i pannan. serveras med grädde

  • Svara Madelene Abrahamsson 11 december, 2017 at 23:55

    Jag skulle laga denna grymt goda!
    Gräddiga julgryta med Sojabitar & Färska Champinjoner

    Gryta:
    1 förpackning (300 gram) sojabitar
    350 gram Färska Champinjoner
    10 små steklökar
    3 st vitlöksklyftor
    1 tsk finhackad färsk rosmarin
    1 tsk flingsalt
    1 tsk kinesisk soja
    1 dl fylligt rödvin
    3,5 dl mellangrädde
    2 dl crème fraiche

    Servera med

    Saltrostad potatis:
    900 gram mindre delikatesspotatis av fast sort
    2-3 msk Olivolja
    2 msk Flingsalt

    Skala steklöken, men behåll den hel, fin hacka vitlöken och dela champinjonerna i mindre bitar. Stek vitlöken och löken ca 10 minuter på medelvärme i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt finhackad rosmarin, champinjoner, salt och grytbitar och höj värmen något. Stek i ca 5 minuter och häll sedan på rödvinet, låt fräsa ytterligare 5 minuter. Rör ner grädde, crème fraiche samt soja och låt grytan sedan koka ihop i 5 minuter.
    Finhacka rosmarin och strö över grytan vid servering.

    Sätt ugnen på 225 grader . Tvätta potatisen och kasta runt dem tillsammans med salt och olivolja. Fördela i en ugnsfast form eller plåt och rosta i ugnen ca 30 minuter eller tills potatisarna är mjuka och har en fin krispig yta. Så gott!

  • Lämna en kommentar

    Close