Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 december, 2017

Vinn stekpanna från Fiskars & stek godare prinskorv till jul

Vinn stekpanna från Fiskars & stek godare prinskorv till jul i samarbete med Fiskars.

Välkommen till den väldoftande elfte kalenderluckan som presenteras ihop med Fiskars.

Om ni någon gång stått och skapat helt julbord vet du hur mycket det är som ska lagas, stekas, kokas, gräddas och gratineras. Utan att överdriva blir det rätt mycket kastruller, stekpannor, grytor och sedan fat och skålar som alla godsaker ska serveras på och ur.

Då vill jag ge dig ett tips som kan vara lite till hjälp: Om du har en både bra och snygg stekpanna och kastrull kan de även agera uppläggningsfat på ditt julbord.

Du hoppar helt sonika över ett steg. Sparar tid och disk.

Extra bra också med ett lock som är genomskinligt så man kan se vad som är i kastrullen så värmen inte släpps ut i onödan. En bonus är att locket också har en silikonkant som gör det tystlåtet och repar inte köksbänken. Silikonkanten har även två olika avrinningsdelar vilket gör det enkelt att hälla ut vätska.

Godare prinskorv till jul

Och när vi då ändå pratar julmat och stekpannor vill jag tipsa om hur du kan få din prinskorv ännu godare och juligare.

När du steker din prinskorv; börja med några bitar bacon i stekpannan. Dels så får stekpannan fett från baconet men främst att korven sedan får ytterligare god rökt smak. Klipp din prinskorv i kryss i ändarna för den där juliga känslan. Stek nu varm och gyllene.

I slutet av stekningen läggs några äppelklyftor i vilket ger fin sötma och friskhet. Gott och vackert.

Och så då direkt på (eller grytunderlägg så klart) julbordet som serveringsfat. Håller ju värmen bättre då också istället för att lägga den varma maten på kall porslinstallrik.

Vinn stekpanna och kastrull med lock

Förutom extra tjock botten och aluminiumtäckt stomme heter serien Hard Face för att den har Fiskars tåligaste beläggning. Detta säkerställer en jämn värmefördelning för det perfekta kok-resultatet. Tål hårda tag!! Tillverkas i Fiskars fabrik Sorsakoski i Finland.

 

Nu har du chansen att vinna ett set med stekpanna och kastrull med lock.

För att vara med och tävla behöver du svara på frågan i kommentarsfältet nedan senast i dag måndag 11/12 kl 23.59.

Vilken varm julrätt skulle du vilja laga i kastrull eller stekpanna från serien Hard Face?

Vinstens värdet är 1800 kr. Vinnaren utses av jury och kan ej överklagas. Vinnaren meddelas på mejl från Fiskars. 

 LYCKA TILL!

Comments (57)

  • Jag vill laga ett av de gröna inslagen till bodet, lättstekt grönkål med vitmögelost och valnötter, kan äta det hur många gånger som helst utan att tröttna.

  • Tro det eller ej, men jag skulle sota min gravade lax hastigt i den väl uppvärmda stekpannan. Mums!
    Grytan är ju perfekt för kolakokning, för vad är julen utan sitt bästa julgodis?

  • Jag skulle steka upp de goda julköttbullarna i stekpannan och i grytan skulle brunkålen få puttra långe och bli riktigt smakrik.

    • Mitt mycket omtyckta kanelfläsk med den supercrispiga svålen?. Blev så frestad då jag en gång såg Gordon Ramsey göra det i pannan. Så mycket lättare. Men krävs dock då det rätta järnet.

  • Jag skulle göra stuvad grönkål, en tradition från min sambos julbord i Västergötland. I år är första gången hans familj kommer till oss i Skåne för att fira julen och jag vill att de fina minnena från julbordet ska följa med dem även hit.

  • Jag vill gärna steka en god, skånsk brunkål i denna grytan till jul. För mig som skåning är brunkål ett måste på julbordet 🙂

  • Å, hade verkligen velat byta ut gamla,slitna kastruller och stekpannor! Vi kör ett norsksvenskt julbord, får bli rödkål i kastrullen (gin färg mot det svarta) och mormors medisterkakor( stora köttbullar) i stekpannan! Mvh Heidi, Alingsås

  • Shit vad jag skulle vilja vinna detta. Nästan inga av våra pannor, grytor, kastruller funkar efter flytten. Induktionshäll ställer till lite problem i början.

    Vad jag skulle laga:
    En omelett i stekpannan. En kantarellstuvning i kastrullen. Och sen hälla stuvningen på omeletten.

  • Självklart till mina köttbullar på julafton! Efter att vi köpt ny spis så fick vi göra oss av med 2 stekpannor och tre grytor (som inte var induktion) så nu är vi lite kort om redskap. Vilket märks vid vissa måltider.så i mellandagarna skulle jag lätt göra en god pytt i panna. Rester… potatis,steka ner julskinka,prinskorvar,kål, lök och sen stekta ägg. Perfekt med två pannor då. ?

  • Jag skulle tillsammans med min mamma laga köttbullar, enligt hennes recept, som är familjens favorit på julbordet. Jag hade även gett stekpannan till min mamma i julklapp då hon har ett brinnande intresse för matlagning.

  • I grytan skulle jag låta brunkålen gå, och sedan serveras ur. Det godaste och mest nödvändiga på julbordet i mitt tycke!
    I stekpannan skulle jag sedan dagarna efter julafton bräcka julskinkan som blir över från julbordet, det är så underbart gott! Och ännu godare tillsammans med brunkål! 🙂

  • Jag skulle laga de godaste kålrötterna: egen rödkål i kastrullen och halländsk långkål med grädde och skinkspad i stekpannan, mums!

  • Åh, så gott det skulle va med rödkålssallad i kastrull –
    Med vinäger, dijonsenap, apelsin, nötter och givetvis rödkål proppfull.
    I år firar vi jul hemma hos oss både natt och dag –
    Jag kan då göra min egen nya lilla julaftons-lag.
    Mer grönt (och rött) på julbordet det så sant –
    Givetvis kan en köttbulle, prinskorv och julskinka med finnas med på en kant.
    Ny kastrull och stekpanna detta skulle hjälpa –
    Då mina gamla järn mest skulle stjälpa.
    God Jul!

  • Margaretha johansson

    Jag skulle använda stekpannan till mina julköttbullar som jag kryddar med bl a kryddpeppar. Och jag serverar dem naturligtvis direkt ur panna på julbordet.

  • Vårt julbord är rätt så slimmat. Det kommer en morgondag också, och då känns det skönt om man inte ätit för mycket.
    Men min mans underbara älgfärsköttbullar (nästan direkt från skogen) finns med. Och de skulle passa utmärkt i den här pannan.

  • Hej!

    Jag skulle göra långkål som jag älskar men aldrig gjort själv i grytan, goda prinskorvar i stekpannan.

    Fiskars är ju dom bästa redskapen så nu kan det bli av.

    God Jul!

  • Efter att vi inte varit så snälla mot våran gamla panna,
    är det nu dags att ge kärlek till en ny, så den hos oss vill stanna.
    I den skulle jag steka mormors köttbullar,
    och självklart några prinskorvar, så kanterna på dom sig krullar.
    I kastrullen skulle jag koka kola med smak av vanilj,
    till min alldeles egna, nybildade familj!

  • Vi har som tradition att tillsammans göra köttbullar dagen innan julafton som vi sedan steker och äter med rödbetssallad på hålkaka. Därför skulle detta bli vad jag skulle tillaga i dessa!

  • Halländsk långkål !! Trots att jag kommer från värmland så det bland det godaste på julbordet som kompletterar allt det andra! I pannan blir det en härlig omelett!!

  • Äggstanning med svampstuvning är ett måste på julbordet och en tradition från mormor. Jättegott till köttbullar, prinskorv, skinka.. ja allt!

  • I min gryta skulle långkålen få bli färdig. Härligt stekt grönkål med valnötter och ost vill jag inte heller va utan.

  • Jag gör en lätt efterrätt för att runda av med efter all julmat. Steker äppelklyftor i smör, saffran, socker och ströbröd. Serverar detta framåt kvällen med lite vaniljglass. Så enkelt i en ny stekpanna?.

  • Jag skulle såklart vilja steka riktigt goda köttbullar i stekpannan, för att äta med Janssons frestelse och rödbetssallad, den godaste kombon på julbordet enligt mig!

  • Glazerad brysselkål med halloumi, grönkål och valnötter skulle jag köra i pannan och i kastrullen skulle tomtegröten få puttra.

  • I stekpannan skulle jag laga lättfräst brysselkål med lite äppelcidervinäger, dijonsenap och valnötter. Toppas med granatäpplekärnor och stekt bacon

  • Jag skulle göra “mormors julpotatis” i stekpannan, kokt potatis som steks i smör där man sedan häller på lite sirap och ströbröd. Goda potatisar med knäckig smak det är jul för mig.

  • I stekpannan skulle vi självklart göra våra hemmalagade julköttbullar i lättare gräddsås, och i kastrull vill jag såklart ha stuvad grönkål som ju är så gott. Mums.

  • Gröten! Jag skulle koka tomtegröten i kastrullen. Att den är fin att ställa fram direkt underlättar alla bestyr och gör tomten, barn och vuxna glada!

  • Skulle koka risgrynsgröt till jullunchen i kastrullen, senare koka potatis i till julbordet. Och stekpannan hade jag använt då till att göra “karamelliserad” brysselkål i.

  • Menyn är lutfisk med tillbehör: I KASTRULLEN kokas bechamelsåsen som kryddas upp med muskotnöt.
    I STEKPANNAN knaperstekter jag finskuren bacon och därefter pricken över i för denna juldagsmiddag så karamelliserad jag brysselkål. BON APPETIT!

  • Hej!

    Jag skulle steka köttbullar i den fina stekpannan, med mycket kryddpeppar och rödlök i dom. När det är jul ska köttbullarna smaka kryddpeppar tycker jag.

    Det fina setet skulle bli en enormt fin julklapp till min kära fruga. Som garanterat åt henne skulle duga. Håller nu tummarna och hoppas få vinna. För då får jag julens gladaste och tacksammaste kvinna.

  • Madelene Abrahamsson

    Jag skulle laga denna grymt goda!
    Gräddiga julgryta med Sojabitar & Färska Champinjoner

    Gryta:
    1 förpackning (300 gram) sojabitar
    350 gram Färska Champinjoner
    10 små steklökar
    3 st vitlöksklyftor
    1 tsk finhackad färsk rosmarin
    1 tsk flingsalt
    1 tsk kinesisk soja
    1 dl fylligt rödvin
    3,5 dl mellangrädde
    2 dl crème fraiche

    Servera med

    Saltrostad potatis:
    900 gram mindre delikatesspotatis av fast sort
    2-3 msk Olivolja
    2 msk Flingsalt

    Skala steklöken, men behåll den hel, fin hacka vitlöken och dela champinjonerna i mindre bitar. Stek vitlöken och löken ca 10 minuter på medelvärme i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt finhackad rosmarin, champinjoner, salt och grytbitar och höj värmen något. Stek i ca 5 minuter och häll sedan på rödvinet, låt fräsa ytterligare 5 minuter. Rör ner grädde, crème fraiche samt soja och låt grytan sedan koka ihop i 5 minuter.
    Finhacka rosmarin och strö över grytan vid servering.

    Sätt ugnen på 225 grader . Tvätta potatisen och kasta runt dem tillsammans med salt och olivolja. Fördela i en ugnsfast form eller plåt och rosta i ugnen ca 30 minuter eller tills potatisarna är mjuka och har en fin krispig yta. Så gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.