Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 januari, 2018

Så håller du tulpanerna fräscha länge

För att ge dina nyköpta tulpaner ett längre liv finns några tips att ta till om du inte redan vet om dem. Kanske du har fler än vad jag skriver här? Kommentera då gärna!

Grattis du lilla tulipan! I dag är det din dag för den 15.e januari är tulpanens dag, minsann!

Så ger du tulpaner längre liv

Behåll plasten på, om du köpt tulpaner i förpackning. Skär av med kniv nån centimeter, så observera att sax inte är lika bra för tulpanen då det skadar stjälkarna. Ställ tulpanerna i sin förpackning i riktigt kallt vatten. Inte så mycket vatten bara så det går upp nån centimeter på stjälkarna. Jag har faktiskt i nån isbit i vattnet också.

Låt stå så i minst en timma. Sedan kan plastförpackningen tas bort och du kan arrangera dina tulpaner som du önskar. Göra bukett med kvistar och/eller andra blommor.

tulpaner

Byt vatten varje dag, nytt friskt vatten.

För att verkligen maxa din tulpanbukett och få ut mycket från dem ställer du vasen med blommorna kallt under natten om du har möjlighet till det.

Alla stadier av tulpaner är så vackra. Det kan vara så att en bukett är som vackrast när den är sekunder från att falla ihop.

Minns en gång när jag hade en tulpanbukett och den var helt magisk. Vill flytta den till matbordet och så fort jag rörde vasen föll nästan alla kronblad av.

Vilken färg är den finaste på tulpaner? Det går ju inte att svara på. tycker jag ändrar mig hela tiden. Pastell och ljust ibland för att sen vara kraftigt och mustigt i nästa.

Franska tulpaner är så vackra, så vackra! Lite dyra men de kan få ett långt liv då de först är vackra när de är friska och pigga och jobbar rakt upp.

Sedan böjer de sig och ger en vacker bukett med sina böjda långa halsar.

Ska du köpa hem ett fång  idag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.