Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 januari, 2018

7 saker att pyssla med i helgen

En fredagskväll är igång. Vi har ätit middag och alla i familjen är mjuka och medgörliga. Inte många måsten denna kväll. Men helgen – den vill vi göra något med. Några saker här kanske kan inspirera?

1. Piffa till det i kuddhörnan

Något jag såg mycket av på Formexmässan var fransar och tofsar. Ja, det var kuddar med små tofsar på och sedan allt möjligt med fransar, tex lampor.

Dessa kuddar är från Klässbols men min partner in pyssel Anna María har ett jättefint tips på hur du kan fixa till kuddar med ulliga gulliga pompoms. In och kolla och tofsa eller bolla till det!

 

2. Sträckse en tv-serie

Ja, jösses vad snälla ni var och gav mig så ofattbart många bra tips på tv-serier. Klart du ska gotta dig med någon ny bra serie i helgen! Bara att gå igenom listan och vraka och välja.

https://youtu.be/EQ9ftKMWTW4

Jag kan lyssna på introt till The Crown hur många gånger som helst och håret på armarna reser sig varje gång. Mäktigt!!!

 

3. Uppdatera kulturintaget på vita duken

När Guldbaggegalan nu gick och Oscarsnomineringarna avslöjades i veckan inser jag hur otroligt (och pinsamt) lite jag varit på bio. Alla småbarnsföräldrar räcker nog upp handen nu, eller hur? Men alltså – bot och bättring. Teater, opera, vernissage och utställningar har fått ge vika i det där tidspusslet men nån biodejt borde jag väl ha hunnit med? Icke! Har väl att göra med föregående punkt här listan…

Mycket sugen på att i alla fall försöka se några av vinnarna och de nominerade från förra (!) året innan nästa nu kliver in. The Square ligger överst på min lista.

 

4. Nyttig drink till helgfrukosten

När hälsan vacklar och vi är precis på gränsen i årets mest fruktade månad för oss småbarnsföräldrar – vabruari, så måste vi mota Olle (stackarn) i grind och borsta oss med massa bra vitaminer. Börja helgfrukosten med bra vitaminer och energi. DENNA hälsodrink är så fantastisk!

 

5. Kylskåpsrens

Ligger det någon liten skvalpande matjessill längst inne i ditt kylskåp från julen? Japp, det gör det hos mig. Det är liksom att julen kastades ut på tjugondag knut precis som det ska men inne i kylen där finns det matiga julkulor kvar faktiskt. Dags att rensa och då inte bara julrester utan rubbet.

Det finns så mycket konstigt där inne. Maken köper de mest knasiga (enligt mig) och rätt oidentifierbara burkar med diverse inlagda saker. Och det är en massa chili-symboler på så jag är lite rädd för dem. Men om det tagits en tesked nån gång våren -16 och inget mer så kanske det kan ge rum för andra saker…?

 

6. Följfredag

Och fredagens följtips är Emma med bloggen Att vara någons fru samt hennes ljuvliga instagramkonto. Jag hade den stora glädjen att lära känna Emma i somras på en bloggresa och imponerades så av hennes härliga driv. Man brukar ju alltid säga att man ska hitta sin nisch och inte vara för bred i sin kommunikation på bloggen. Emma lyckas däremot fylla sin blogg med så mycket vackert och inspirerande med allt från inredning, mode, bak, familjeliv och en rejäl och generös dos av personlighet. In hos henne och njut av vackra bilder och ord.

 

7. Gör något bara lite annorlunda

På söndag ska jag föreläsa på Allt i hemmets kurshelg om mitt karriärbyte. Hur jag vågade hoppa från en fast anställning i en bransch jag växt i under 22 år till att hamna i en bransch jag inte visste något om bara för några år sedan. Mycket av att jag lyckats göra denna resa är att jag hela tiden utmanat mig och vågat göra massa fel. Ja, gud så många gånger det blivit knas! Sagt ja till saker jag inte haft någon aning om om jag ska klara eller inte. Det jag visste att efteråt så skulle jag ha lärt mig att jag minsann lyckades och gjorde det bra eller att jag totalt misslyckades och förmodligen fått kunskap om vad jag kan bli bättre på. Oavsett väg så skulle det ta mig framåt.

Vad jag vill ge dig för utmaning denna helg är att göra något annorlunda. Gå en omväg hem, välj en annan mataffär du ska helghandla i, gå på ett träningspass i något du inte testat förut, säga ja fast du egentligen är rädd – ja, bara göra något nytt. Det är ju det som får oss att växa!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.