Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 februari, 2018

IKEA hack | Jag hade IKEA-kassar på mig på galafesten!

Kanske det mest knasiga IKEA hack och roligaste pysslet jag gjort! Samtidigt det pyssel och hack jag känt mig mest snygg i.

Kan man gå klädd i IKEA-kassar på en galafest? Tydligen gick det jättebra! Jag hade två IKEA-kassar på axlarna på Elle Decoration Swedish Design Awards!

I flådigt sällskap med Katarina Althin, Maria Soxbo och Hanna Wendelbo

När man ska gå på gala med röd (lila) matta och fotograferingar samt att jag faktiskt var i final om titeln Årets Inredningsbloggare kände jag att jag gärna ville klä mig i något som stack ut lite. Ja, för sån är jag – gillar att vara lite annorlunda vilket som oftast inte är svårt med mina 180 cm + höga klackar.

Idéen om att göra något smycke eller accessoar att addera på mina kläder föddes. Men vad?

Nyheten om att Ingvar Kamprad gått bort kom bara veckan innan en ett av Sveriges största designpris skulle delas ut. Kanske jag kan göra något med IKEA – ett IKEA hack för att hedra Kamprad och allt han gjort för Sverige? Ett smycke av en bokhyllan Billy är ju svårt, lättare då med en annan ikon: den blå kassen.

Kom på att jag kunde göra en typ av krage likt min pocketkrans fast med remsor av den blå kassen. Det fick bli änglavingar.

MEN! Jag gick ju å trillade och fick handen i gips så hur skulle jag kunna göra detta? Med en jäkla massa anamma och väntade in i det sista, för att handen skulle vara så bra det gick, satt jag natten till gala-dagen och klamrade fast vikta remsor på handtagsremmarna.

IKEA hack av den blå kassen

Klippte massa remsor (6 cm breda och A4 långa) och veckade för att sedan klamra fast med häftapparat på handtagsremmen. Gjorde två lager (och hade nog kunnat göra ett tredje om handen hade tillåtit). Sedan satte jag fast hela “vingen” med tre säkerhetsnålar – en på mitten och sedan en i vardera ände.

Ja, så här glad var jag. Och vilken bra grej för jag har väl aldrig pratat med så många människor jag inte känner. Så många glada ord från massa fina människor där i minglet. TACK!

Älskar den här bilden finaste Mari Strenghielm tog av mig. Här ser man ju hur galet bra jag matchade med gipset också. Vi kan ju säga att det var meningen… ha ha!

Jag hoppas Ingvar Kamprads ande blev lycklig och fick vara med på dansgolvet. Ja, kolla bara på klippet här nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.