Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 april, 2018

Drömfrukost på en ledig dag – imorgon startar verkligheten

Då tackar vi detta påsklov för denna gång. Imorgon drar vardagen igång igen. Alltid lika dubbelt det där – skönt med ledighet men de vardagliga rutinerna är också något jag kan längta till efter långa lov. Är väl ett bra betyg på att ens vanliga liv duger.

Det jag kommer sakna mest är så klart de långa mornarna. Som denna vi hade, med den godaste frukosten jag vet; grekisk yoghurt, frukt och bär, nötter och flytande honung.

En sådan frukost som vi laddat och handlat för. Ja, för visst blir det mest middagarna som man handlar och planerar för och frukosten blir oftast av det som finns hemma.

Att planera för en sådan här lyxfrukost är perfekt för att göra något mer av lov- och ledighetsdagar.

Min bästa sommarfrukost egentligen då alla frukter och bär smakar mer när de är solmogna och närodlade. Nu på de lite mer oroliga månaderna blir det en volymsänkning på smakupplevelsen.

Bären säljs i vansinnigt stora plastförpackningar så här års. Finns det inget ickeplastigt sätt att sälja dem? Tömmer bär och frukt i fina fat så fort jag kan för att slippa se dem, och trycker ner i plaståtervinningen. Att en plastpåse tar 400 år att brytas ner i naturen gör mig livrädd. Försöker ha ett sådant plastfritt liv som det går men det blir svårt när det inte finns alternativ. Men tillbaka till frullen…

Och så då kronan på verket – den flytande honungen. På vår båtluff i Grekland med barnen i somras blev det nog honung på något sätt till frukost varje dag. Vi säger att det är hälsokost för själen.

Vi trodde att den söta honungsbjörnen hade gjort sitt och blivit hård men några sekunder i micron och sen var hon mer flytande än någonsin.

Finns inte många vackrare frukostar än denna. Också en bra start på dagen på det sättet.

Nu laddar vi om för en produktiv söndag. Sönerna har var sin säng som är en delad våningssäng. Väldans bra när kidsen delade rum men när de nu har varsina rum så behöver de ju inte de där knirrande, knarrande sängarna längre. Våningssängen/de två sängarna åker ut på Blocket och idag köper vi då två nya. Stor sak och investering. Kanske ett gäng kuddar också så sängarna även blir soffhäng med kompisar.

Sedan har vi fikabesök och läxor som inte hunnits klart under lovet. Ja, en skön söndag alltså. Hoppas ni får det samma!

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.