Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 juni, 2018

Din guide vid bostadsköp & försäljning

Din guide vid bostadsköp & försäljning är ett samarbete med Ekonomifokus.se

Du går in i en modebutik, ser ett par skor och blir lockad. Provar, kollar priset, kanske kollar online om det finns billigare i en webbshop, messar en bild till en kompis och ber om köpråd “ska jag slå till?”. Du funderar och blir lite tveksam. Ber att få lägga undan skorna och kommer tillbaka nästa dag. Då har du funderat hela natten, bläddrat i modemagasin för att se om skorna verkligen är inne och kommer hålla hela säsongen. Du slår till men frågar om det är öppetköp och du har faktiskt hela 30 dagar på dig att bestämma dig hemma. Sedan vet du att du har lagen på din sida så om nu skorna faktiskt skulle gå sönder kan du reklamera. Okej då!, du slår till på skorna – 2500 kr kanske var lite dyrare än du tänkt men med några indragna luncher på stan har du tjänat in de pengarna.

Hur är det när du ska köpa lägenhet? Du har 30 minuter på dig att kolla på objektet som kostar dig flertalet miljoner och något du ska leva i i flertalet år. Det som ska skydda dig från kyla och blåst, hålla dig trygg och det du ska kunna kalla hem. Du har ingen chans att känna in hela hemmet på den tiden, se hur ljuset faller en tidig junimorgon eller hur mysigt det är i december. Hur är grannarna och hur låter det i rören när nån duschar?

Jag slås alltid av hur de bostadsköp jag gjort har gått så snabbt medan ett par skor kan ge mig större vånda. Stressen av att någon annan kan gå före i kön är väl det som gör att bostadsköp stressar och skyndas på.

Och sen är det en annan stress åt andra hållet. “När ska vi sälja vår bostad, vilket utgångspris är rätt, vilken mäklare ska vi välja, vilken månad är bäst att sälja sin bostad…?”

Din guide vid bostadsköp & försäljning – Ekonomifokus.se

Tänk då en guide online som kan hålla din hand under denna resa som ger dig svar på alla de vanligaste frågorna samt att om du inte finner informationen du söker i artikeln kan du alltid ställa en fråga i varje artikel och Ekonomifokus.se kommer då besvara den. Din kompis i bostadsköpsdjungeln!

Smarta guider som kan vara till hjälp, som När ska man sälja bostad och Steg-för-steg-guide för försäljning av bostad.

Spännande  nu till sommaren. Många tänker att det är dåligt läge att sälja då alla ligger på stranden men å andra sidan är det då få objekt ute så då är det fler på varje bostad. Skönt att ha en onlinetjänst att ta till i dessa lägen…

För dig som inte just nu är i läge för att köpa och/eller sälja bostad men har annat att undra över vad det gäller ekonomi kan också nyttja Ekonomifokus.se då de även skriver privatekonomi, försäkringar, investeringar och annat bra att tänka på som privatperson. Och som i bostadsdelen alltid kan du ställa en fråga i varje artikel.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.