Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 juli, 2018

Loppistips! Förändra gamla brickor med färg & mönster

Loppistips! Förändra gamla brickor med färg är ett inlägg i samarbete med Panduro

Sommar och loppistider! Vi vill alla gå runt på loppisar och göra de där kapen, hitta den där koppen till samlingen eller det där unika. Men glöm inte att det där “vanliga skräpet” kan bli till guld om du både sätter tändarna i det och färg på det!

Förändra gamla brickor med färg & mönster

Brickor kan man aldrig få för många av har jag märkt. Alltid nåt som ska läggas upp, något som ska serveras på eller samlas ihop. Jag älskar brickor och har ett gäng.

Har haft en idé om att inte bara använda brickor som just ett hjälpmedel utan även som väggdekoration. Att hänga upp brickor på väggen har man gjort i alla tider men det jag var ute efter var att göra flera brickor och sätta ihop till en enhet. Som en stor väggdekoration av flera delar.

Ville använda sprayfärg och såg Panduros nyhet – Midnattsblå och blev helt tagen. Så min färg!

Vad finns det för mönster eller grafiskt uttryck som kan fortsätta över flera ytor? Som inte kräver jättemycket mönsterpassning? Ja, universum är rätt mörkt, stort och kan nog täcka några brickor… hi hi.

Jag har alltid älskat stjärnbilder från den grekiska mytologin (till skillnad från månadsstjärnbilderna) där speciellt stjärnbilder har stor betydelse. Varje stjärnbild har en historia. Som vi människor.

Att se en stjärnklar himmel långt bort från stadens ljus ger mig alltid en känsla av litenhet. Att mina problem och motgångar inte är så stora om man jämför med universums enorma och svindlade storlek. Det kan ibland vara välgörande.

Eller bara göra om en egentligen fin bricka men med en inte helt modern bild. Blir unik och anpassad till just ditt hem.

Enkelt, snabbt & kul

Det bästa med detta pyssel är att det går så snabbt att få till ett färdigt, och snyggt, resultat. Med Edding Sprayfärg från Panduro får du inte bara ett täckande resultat med endast en sprayning utan det torkar på nolltid också.

Med vita, permanenta pennor ritar du enkelt dina mönster på de målade brickorna och gör unika, personliga verk. Rita mönster, skriv citat eller namn – du väljer.

Köpte mig brickor på Myrorna för en tia styck. Det är bra arbetsmaterial det!

Den här sprayen fastnar lika bra på plast som metall.

Ställer brickan på en konservburk för att kunna spreja ordentligt och är utomhus för ventilationens skull.

Plana brickor och de utan kant är bara att spreja rätt på men de med kant eller detaljer man vill bevara som de är tejpas in med maskeringstejp.

Bara efter nån minut kan tejpen tas av och brickan är redo att dekoreras med den vita permanenta pennan.

Jag googlade stjärnbilder och började skissa med blyerts för att sedan fylla i med den vita pennan.

Drar streck mellan punkterna. Vissa punkter kan vara lite större, kolla på googlebilderna, vissa stjärnor är ju större i verkligheten så då blir det fint om också vissa punkter här också är större.

Avslutar med att göra en vintergata med fler, mindre prickar som löper över hela brickan.

Det är något väldigt terapeutiskt med att sitta och skapa så här. Kan ju liksom inte bli fel, du bestämmer över ditt universum så att säga.

La ut brickorna på golvet och la dem som ett pussel för att hitta en bra kombination. Sedan spikade jag upp med tunna små spikar som de lätta brickorna kan luta sig mot.

Som en tavelvägg med ett motiv som löper över flera brickor. Eller tavlor. Beror på hur man ser det.

Ha som väggdekoration men även som en vägg för brickor att plocka ner när de behövs. Funktionellt vilket gillas av funkisfantasten.

Så klart matchar jag min nygamla bricka. Älskar den här mörka blå färgen. Mycket i min garderob och i mitt hem går i denna färg. Midnatt – ett sådant vackert och poetiskt ord.

För det är ju det bästa med att göra om med färg; du kan lätt få det precis som du själv vill.

Från en bricka för en tia på second hand med en rätt så daterat rosmotiv till en mer modern men ändå tidlös bricka. Ja, för stjärnhimlen lär väl aldrig gå ur tiden? Kan man hoppas i alla fall, hi hi.

Hoppas detta kunde inspirera dig till att förändra med färg. Kanske något du redan har hemma eller då något du finner på sommarens loppisar. Tidigare har jag sprayat rotting och lampor så det går verkligen att förändra det mesta med färg

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Comments (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.