Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 augusti, 2018

Fredag med podinspelning & höstbukett

Hej fredag! Och vilken fredag sen!

Känner mig som en urvriden disktrasa och ser så fram emot en kväll hemma i TV-soffan. Lär somna till introt av Fångarna på fortet… Men nu var det ju inte det jag skulle prata om utan om hur spännande denna fredag varit och nu gjort att jag är så här… ja, lite mör.

Hade finbesök här hemma av Emelie Sundberg som bloggar, instagrammar då framförallt driver podden Inredningspodden – Hemma hos.

Jag skulle få vara med i ett avsnitt och prata om min kärlek till funkis och hur jag tänker runt inredning. Så otroligt kul att få sprida ordet om funkis och mitt nörderi runt denna byggstil. Du har väl sett avsnittet av “Vem bor här?” där jag är med och verkligen osar av funkis, ha ha.

Nu var det inte själva poddinspelningen som verkade ta kål på mig utan jag tror att denna veckas enormt höga tempo med noll återhämtning börjar ta ut sin rätt. Anar jag säsongens första förkylning? Blir ju lätt så när man möter nya människor igen efter sommarens isolering. Men att prata i en timma så intensivt som jag och Emelie gjorde var som att vara på ett aerobicspass.

Avslutade med en god lunch tillsammans. Jag gjorde en supersnabb, supergod vegetarisk lasagne. Måste lägga upp receptet sen så jag kommer ihåg det. Så god!

La upp en liten film från köksbordet på min Instagram Stories och jösses; plingade till med frågor om köksbordet på en gång. Så kul för det är en av de vanligaste frågorna jag får. Jag har köpt bordet på Blocket och det är ett indiskt cateringbord, dvs bordet kommer från Indien och har använts till serveringar av vad jag förstått. Bordet är ett hopplock av gamla spillbitar för det är lappat och lagat samt det bordsbenen verkar vara plankor från gamla transportslådor för det är bokstäver på dem. Och så är en långsida röd-och-gul-målat som om det har varit en vägbom. Ett bord med historia dvs. Och om det pratar jag i podden också. På söndag får du veta mer 😉

Piggade upp hemmet inför finbesöket med en riktigt höstig fredagsbukett. Åh, känner hur jag bara omfamnar allt vad höst heter. Jag är ju en höstmänniska och det är nu jag njuter av så mycket. Hög krispig luft, nystart, vardagsrutiner, hemmamys och ett lugnt tempo. Eller är det så lugnt tempo? Beror ju på vad man menar.

Här hamnade jag sen och nu, så att säga. Men snart spåra jag ihop den där (här) datorn och tar helg.

Hursomhelst; jag önskar dig en fortsatt fin fredag och tipsar dig om att på söndag lyssna på  Inredningspodden – Hemma hos när jag är med.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.