Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 september, 2018

Jag har smakat årets smak Blossa glögg 2018 – limoncello

Rusade hem från tandläkarbesök med sonen och överraskades av ett bud som kom med årets smak från Blossa glögg 2018. Svetten lackade då solen dök upp och den tjocka tröjan jag hade på mig var ju på tok för varm. Att då tänka jul och kryddig varm dryck blev liksom fel i huvudet.

Men som den lilla jultoka och glöggfantast jag är blev jag så klart glad, torkade svetten i pannan och med andnöd öppnade lådan. Ni som såg på Instagram Stories hör hur andfådd jag var, ha ha.

Och vad är då årets smak? Jo, det är limomcello. Dvs citronlikör samt ytterligare medelhavskryddorna så som rosmarin, timjan och basilika.

Jag som tidigare idag sa att jag behövde färg-detox klarade det inte särskilt länge. Här kommer en flaska som verkligen är en färgexplosion och med guld. Den sätter fart på glöggmyset kan jag tro.

Färgen ska anspela på det turkosblå havet och mönstret är hämtat från klassiska italienska delikatessförpackningar.

Hur smakar årets glögg, Blossa 18?

Jag älskar glögg, jag älskar limoncello så detta skulle bli spännande. Tänker att den nog serveras bäst kall så det ville jag testa. Och den var super! Ja, ta en vit kryddig blossa och blanda med limoncello. Ganska rätt upp och ner exakt så. Kanske att det mest var vanlig vit glögg med en hint av citron.

Så för alla glöggfantaster: ni kommer bli glada i år. Den är trogen sin glöggsmak men med en fin fräschör av citron.

Blossa 18 di Limoncello kommer finnas på beställningssortimentet på Systemet från idag!

Pressbild från Blossa

Nu ligger flaskan i förrådet och får inte komma fram igen för än i slutet av november. Måste sukta och längta, eller hur?!

Och vad var det för smaker på Blossa de senaste åren? Klicka på länkarna här för att kolla de jag recenserat 2012, 20132014, 2015 och 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.