Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 september, 2018

Fått klämma på en ny köksdröm från Kvänum

I går var det pressvisning för Kvänums nya kök Karleby. Ett kök som kommit till i en renovering av slottet Stora Ek.

Köket må ha koppling till slott och arv från 1700-tal men jag skulle ändå säga att det är ett modernt kök och med mina funkisögon tycker det kan passa i många hem, både i moderna, rena hem samt de med högt tak och stuckatur.

Det jag gick i gång på rejält var skjutdörrarna med räfflat glas. Så fint. Jag gillar verkligen att kunna få kontakt med det som finns i skåpen. Inte rent glas så man ser stöket (för det är ju sånt där inne, eller hur?) utan just bara att man anar.

Det andra var den smarta “pocketskåpet”. Dörren öppnas och skjuts in på sidan. Smart!

Vi har ett Kvänumkök här hemma, de förra ägarna hade den goda smaken att sätta in ett. Det tackar vi för.

Kanske att jag dock tröttnat på det vita? Min fråga nu är om jag kan och vågar måla om luckorna? Denna lite brutna grågröna är så fin. Nästan så det är samma färg som våra väggar i köket. Hmmm… en slump? Kanske kan matcha???

Mingel, god lunch och mycket samtal om köksrenoveringar.

Jag mötte alltid lika inspirerande Ebba. Saknar att jobba med henne i rutan. Vi hade så kul, som på Halloween tex. Och vad vi skrattade åt fotografen som ville ha oss här i hörnet. Visst ser det ut som om det är ett familjeporträtt, ha ha!

Och här med Christina Gartzell som är ansvarig för Kvänumbutiken i Bromma där jag var med på premiären och stylade samt bloggkollegan Ulrika Randel. Och det roliga är att Christina och jag är faktiskt barndomskompisar. Liten värld ändå.

Frejalax inbakad i tunt skivad gul zucchini med ett gott skum. Så makalöst gott och vackert. Den rätten skulle jag gärna försöka ge mig på att laga. I ett snyggt kök…

Tackade för inspirationen och hastade vidare. Just nu är det högt tempo på alla håll. Många saker i mitt huvud och på mitt skrivbord. Kul men mycket. Då är det så givande att få gå på sådana här visningar för en stund och få ett avbrott. Lyxigt!

Pressbilder & mina bilder

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.