Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 oktober, 2014

Jag lever i dinosauriernas tid

Att leva med en vetgirig 5,5 åring hemma är minst sagt spännande. Det är små och stora funderingar som är så roliga att få ta del av och denna stora lill-kille är sååå vetgirig. Just nu är det dinosaurier, vulkaner, meteorer och lava som det pratas om till frukost, under tandborstning, på vägen hem från förskolan, med mat i munnen och nästan i sömnen.

Att förskolan precis startat höstens tema med just dinosaurier adderar ju så klart på detta. Kan erkänna att jag inte vet så mycket men sedan en tid så är min kunskap rejält påbättrad av min lille lärare. Det är växtätare hit och kritaperioden dit.

Dinosamlingen hemma byggs på och nu har vi även böcker som vi läser ofta. Bl.a. Ivar träffar en Tyrannosaurius och på förskolan så finns Ivar träffar en Stegosaurus. Ivar verkar ligga i om man säger så. Ett litet boktips.

Och det pysslas och knåpas i dino-pysselbok. Men att kolla på Jurassicparkfilmerna – det dröjer nog några år i alla fall.

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.