Följ mig:
Hemma hos mig

Jag lever i dinosauriernas tid

10 oktober, 2014

Att leva med en vetgirig 5,5 åring hemma är minst sagt spännande. Det är små och stora funderingar som är så roliga att få ta del av och denna stora lill-kille är sååå vetgirig. Just nu är det dinosaurier, vulkaner, meteorer och lava som det pratas om till frukost, under tandborstning, på vägen hem från förskolan, med mat i munnen och nästan i sömnen.

Att förskolan precis startat höstens tema med just dinosaurier adderar ju så klart på detta. Kan erkänna att jag inte vet så mycket men sedan en tid så är min kunskap rejält påbättrad av min lille lärare. Det är växtätare hit och kritaperioden dit.

Dinosamlingen hemma byggs på och nu har vi även böcker som vi läser ofta. Bl.a. Ivar träffar en Tyrannosaurius och på förskolan så finns Ivar träffar en Stegosaurus. Ivar verkar ligga i om man säger så. Ett litet boktips.

Och det pysslas och knåpas i dino-pysselbok. Men att kolla på Jurassicparkfilmerna – det dröjer nog några år i alla fall.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Anette 11 oktober, 2014 at 10:35

    Kan rekommendera Stora boken om dinosaurer. Min kille sov med den i sängen i två år. Tyra tyrannosaurus är oxå bra.

  • Lämna en kommentar

    Close