Följ mig:
Jul Julpyssel

Dassiga pepparkakor! Ett lite annorlunda julpyssel

21 december, 2015

Att julpynta sitt vardagsrum är väl självklart och så gör man lite mysigt i andra delar av hemmet men varför inte ta i? Låt julen ta för sig ordentligt i hemmets alla rum. Det är ju ändå bara en gång per år 😉

Toalett och badrum kanske inte är det mest givna stället, but face it, det spenderas en hel del tid där, eller hur? Och om det är så att du kommer ha släkt och vänner på besök kan det vara fint att visa vägen med en lite juligare wc-skylt.

Alla har vi sett hjärtan på lantliga dassdörrar och bakat julens pepparkakor med samma symbol. Tänk om man skulle ta och slå ihop dem?! Här är det ett ”pepparkakshjärta” gjort av lera som bränns i vanlig hushållsugn, tex Fimo- eller Cernitlera.

Pepparkakshjärtat är gjort av lera som ”gräddas” i ugnen, finns att köpa i hobbyaffärer. Kavla ut den bruna ”degen” på ett bakpapper. Jag hade ingen hjärtformad kakform i rätt storlek så jag ritade och klippte ut ett i papper och la ut på degen och skar längs med pappret. Hålet gjorde jag med ett spritshuvud som passade i storlek. Den vita leran och formade smala maskar och la på som kristyr. Bakpapper med kaka läggs på en plåt ställs i mitten av ugnen. 110 grader och 30 minuter senare hade jag en fin, varm pepparkaka.

Känner du igen detta? Inte så konstigt, det är en favorit från mitt gamla arkiv (-12) som förtjänar lite dagsljus.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close