Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 januari, 2016

Spegelbord – är det nästa trend?

Kan det vara så att spegelbord är vår nya trend??? Att gå runt på Formex är som att stå i en virvelvind av färger och material. Det är inte lätt att se skogen för alla träd. Att se nyheter är en sak men att försöka se vad nästa trend är – då måste man ställa om huvudet och ögonen helt. (Ni vet, som det där gröna textflimret i Matrix; helt plötsligt blir det till bilder istället.) Att inte se de enskilda sakerna utan försöka se om något nytt poppar upp på flera ställen samtidigt. Som när den gröna marmorn kom för nåt år sedan. Från ingenstans smög den sig in på några få ställen för att sen vara precis överallt.

Jag gav mig själv en timma att försöka se om något nytt fanns som inte var så jättestort men ändå kunde se i flera montrar. Så klart var det säkert nån trend jag missade men det jag faktiskt såg och som jag gillade var just spegelborden.

Våra soffbord har varit ytterst praktiska med kraftiga och stadiga träbord varvat med  läckra glasbord. Många hemsnickrade varianter med lastpallar och gamla sockerlådor var och är fortfarande populärt. Sen kom marmorborden och totaldominerade soffbordsmarknaden. Vad finns då kvar? Är det spegelborden?

Danska Snowdrops visade många fina och rätt sobra spegelbord. Speglarna är slitna och lätt oxiderade. Fina att kombinera i olika nivåer. Här är det även brickor med spegelglas i.

Det här spegelbordet, eller snarare spegelvagnen från Jonathan Adler är verkligen svulstig. Här är den hedonistiska trenden som det berättades om på Stora Trenddagen verkligen tydlig. En drinkvagn är ju inte det man kanske egentligen behöver men vill ha. Och att få gotta sig med denna pjäs är ju smått galet men alldeles, alldeles underbart.

Det här spegelbordet är i lite retrostil. Jag tänker på tidigt 60-tal och Mad Men. (Jag kan för mitt liv inte hitta vilket märke det är. Glömde skriva ner… Stor monter med trollslända i loggan. Någon som vet???)

Som småbarnsförälder får jag ju rysningar av bara tanken på att barnen drämmer ner chipsskålen på spegelskivan men om glasborden har funkat borde väl även dessa läckra skivor klara det.

Det som är en enorm fördel med spegelbord är att den reflekterar och sprider ljus. Du behöver inte många ljuskällor med en blank bordsskiva då den dubblerar ljusskällorna. Samma sak med spegelväggar.

Ja, om jag nu har rätt i min trendspaning återstår att se. Spegelbord kanske är grejen.

Comments (4)

  • Hej, är det någon som hört av sig om spegelborden på bilden som du inte visste var de kom ifrån? Eller har du kommit på vad leverantören heter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.