Följ mig:
Blommor & Växter

Odling pågår i köket – avokado och rosenböna ligger i träda

19 februari, 2016

Det måste vara att våren liksom vill fram och jag gör det jag kan – småodlar lite i köket. Nej, jag har inga gröna fingrar och vid en ganska vuxenålder ändå så har jag nu insett fakta; jag kommer aldrig bli en riktig odlare eller mästare på växtlighet. Men man kan ju hobbyodla de enklaste ting, så som ärtskott, krasse mm.

Avokado har jag provat några gånger men tålamodet tog då slut så det har aldrig blivit något. Nu gör vi ett nytt försök. Har läst att man ska låta halva kärnan gro till sig i vatten. Alltså halvvägs upp på kärnan. Det är värt ett försök.

Som barn fick jag odla rosenböna för att det var en sådan där 100% säkerhet på leverans. Bönan växer så man näst intill ser hur den rasar i väg framför ögonen. Växer till ståtliga två meter. Tänkte att jag skulle göra en växtgardin i dotterns rum. Som ett experiment för barnen att se något gro ordentligt. Nu ligger de i blöt och vi får se vart det barkar.

Får ändå lite vårkänslor av detta. Och framförallt av att vara i blomsterhandeln och se alla fröpåsar. Om jag ändå kunde detta med odling. Får se det som något jag tar tag i sen. Ni vet det där sen som betyder ”alla barnen utflugna och jag har all tid i världen”. Som om det kommer ske…

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Mia 19 februari, 2016 at 19:22

    hej!
    Jag är inte bra med blommor men avokado är jag bäst på. Jag kryssar den på toppen ler den ligga och torka några dagar innan jag sätter den i jord med toppen ovanför ytan. PÅ med plast och sen får den stå blött innan den börjar gro. Då täcker jag med jord.
    En annan sak som är rolig att plantera med barn är popcorns kärnor. De är ett säkert kort.

  • Lämna en kommentar

    Close