Följ mig:
Hemma hos mig Min dag

Vitt i vita staden där jag bor

13 november, 2016

Vilken vecka va? Snö och skönhet utanför fönstret. Ja, jag har haft lyckan att inte hamna i nåt snökaos som hindrat mig att komma fram så jag har bara haft glädje av all snö. För att inte tala om barnen.

Som du kanske vet bor jag i ett funkishus i ett k-märkt område som består av bara funkishus. Strax över 500 kåkar faktiskt. Alla påminner om varann och vid första anblicken tror man nog att alla är likadana men så är det inte. Alla är vita kvadrater, som stora sockerbitar, med platta tak men sen är alla byggda efter egna ritningar och med egna detaljer.

Att gå runt i ett snölandskap med alla dessa vita hus gör det nästan för drömskt. Som en stor vinterkuliss.

Och ballongerna från förra helgen hänger kvar som en färgklick i allt det vita

Våra rundade fönsterrutor. Som jag älskar dem.

Tapper i kall snöblåst. Fast det var ju kul att åka kälke till förskolan.

Vilket alla dagiskompisar också hade gjort. Snygg parkering utanför föris.

Intressant hur vitt kan vara så olika i olika ljus. På morgonen kall och blå. Mitt på dagen helt ren för att sen på kvällen, i gatlyktans sken bli varm och gul.

Promenaden hem efter hämtning av 3 barn + 1 kompis på förskola och skola tog 1 timma och 45 minuter. Alltså 80 minuter längre. Och det var inte nåt bilkaos utan det var för att det var ju sååååååå underbart att leka i snön.

Äldste sonen slängde sig i snön och sa ”Det här är livet!”. Säger allt tycker jag!

Väl hemma igen var det fram med skyffeln. Igen.

Jag vet inte vad det är men jag tror bloddropparna från min småländske morfar kommer till liv när det faller snö; Jag måste skotta. Det är liksom INTE okej att ha en trappa, gång eller uppfart som är oskottad. I onsdags skottade jag tre gånger. Ja, rätt så ordentligt onödigt då 20 minuter senare var det ju lika mycket snö på trappstegen igen. Men det är som ett tvång. En fix idé. Bra motion får jag i alla fall.

Nästa dag, när molnen skingrats och luften var hög och krispig var världen ännu vackrare.

Tror många med mig säger ”när jag var liten var det alltid snö” för det är ju de dagarna man minns, de bästa dagarna. Tror mina tre små troll kommer minnas denna snöiga vecka på samma sätt.

I dag är det söndag och det har på två dagar varit hela tre halloweenkalas. Är helt utmattad och ska idag ta det väldigt lugnt, läsa jultidningar och ikväll hjälpa barnen laga middag till sin far. Kommer nog behöva ladda energinivån till det…

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Katarina 13 november, 2016 at 10:38

  Härligt med lite positivt, vackert och roligt reportage om snön och inte bara snökaos som man annars matas med överallt.

 • Svara Susanne 13 november, 2016 at 12:29

  Underbara bilder och vilket fint funkishus ni har!
  Susanne

 • Svara Helena 13 november, 2016 at 16:35

  Så himla vackra bilder! Jag blir nostalgisk och tänker på barndomens vintrar (låter lastgammal hör jag :P). Och nästan tårögd av känslan i dina kvarter. Så underbara hus! Med all snö så blir det än mer magiskt. Ser tryggt och harmoniskt ut på något vis. Tack!

 • Lämna en kommentar

  Close