Följ mig:
Min dag Personligt

Årskrönika 2016; januari och februari – Företag, Formex och Fyran

27 december, 2016

Innan klockan slog midnatt på sista dagen 2015 visste jag att 2016 skulle bli ett annorlunda år och säkerligen både läskigt och spännande. Inte hade jag väl i min vildaste fantasi kunnat tro att jag skulle få vara med om mitt livs resa.

Världsligt, politiskt och kulturellt har det varit ett riktigt skitår. Så mycket krig, förstörelse och förödelse som inte riktigt går att ta in. Mängder av tongivande profiler har gått ur tiden och lämnar efter sig sår och tomhet. Det är lite svårt att med detta som bakgrund säga att för mig har det varit ett av de bästa i mitt liv. Men det är väl så – Den stora och lilla världen hänger inte alltid i hop.

Tänkte sammanfatta mitt år och plocka ut godbitarna.

2015 avslutades med att jag sa upp mig från min fasta anställning sedan 11 år på reklambyrån och att jag från dag 1 skulle vara egenföretagare på heltid för första gången i mitt liv. Året började med att jag faktiskt frilansade åt min förra arbetsplats. Skönt på nåt sätt att få avsluta det projekt jag påbörjat och med det få in pengar i mitt nystartade företagarliv. Bra där!

Och som en av fördelarna med att vara egenföretagare så är ju möjligheten att styra sin egna tid kanske överst på listan. Så att åka iväg till Romme med familjen och ett gäng härliga vänner kändes otroligt skönt att kunna göra utan att sätta en arbetsgrupp i skiten.

snoe_vinter_sol

Men mitt i en lufttur i sittliften plingar mobilen och jag får det mejl jag drömt om i hela mitt vuxna liv. Ebba von Sydow som jag hade träffat på ett event tidigare i december frågade om jag kunde tänka mig att göra ett pysselinslag i Nyhetsmorgon den söndagen. Skrek av lycka och av förbannelse: Jag var ju i fjällen!!! Fanns ju inte en chans att närvara och framförallt förbereda.

Vi skulle höras vidare och se om det fanns tillfälle senare i vår. Höll tummarna så hårt att de nästan gick av.

I januari är det Formex, årets första och största branschaktivitet. Alla nyheter inom form och ”småinredning” om man får kalla det så. Möbelmässan är senare. Formex visar upp nyheterna för hösten så från snöig, kall skidbacke blev det höst. Gäller att hänga med i svängarna.

Mycket härligheter att inspireras av.

Och utbildning i Shibori – japansk färgningsteknik.

odla_aertskott

Det mest populära inlägget i januari var tipset om att odla ärtskott i köket.

Och februari började starkt med ett sött tips.

goera-egen-kexchoklad_05

Göra egen kexchoklad blev ett riktigt poppis inlägg.

Bloggar ska var inspirerande och något man tittar på för att få tips men ibland kan bloggarna vara lite väl polerade, det har jag förstått. Välstädade bilder med läckra designerprylar. Det visade sig att mitt inlägg där jag blottade mig och mitt stök blev väldigt uppskattat.

Och så det som jag drömt om och knappt vågat tro på; jag fick chansen att vara med i Nyhetsmorgon. Dessutom på självaste Alla Hjärtans Dag minsann.

helena_lyth_pyssel

Tack TV4, Nyhetsmorgon och Ebba för chansen. Och det gick ju väldans bra för det blev flera gånger under 2016.

p5stockholm_kulturhuset_studio

Februari avslutades med återvinningspyssel i radio; P5 Stockholm. Jag har väldigt snabbt etablerat mig som en pysselfigur och uppenbarligen är lätt att finna i internetbruset.

Ja, årets första två månader blev ju helt fantastiskt bra. Känner sådan tacksamhet för möjligheterna.

Skulle nästkommande månader ge lika bra chanser?

avsandare

PS: Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close