Följ mig:
Min dag Personligt

Årskrönika 2016; mars och april – pustar ut, påskar på och tar rekord

27 december, 2016

Efter en drömstart på mitt 2016 och nya företagarliv hoppades jag att det skulle fortsätta i samma takt men vågade absolut inte tro på det. Det är ju lite så att när en nyhet dyker upp blir det himla hallabalo men sen riskerar det att plana ut. Det viktiga då är att inte stanna av vid först medgången utan jobba på. Jag gjorde det senare.

Det var faktiskt under en och samma vecka i mars som så många saker hände på en gång att jag knappt hängde med.

Först det viktigaste: Jag skrev kontrakt med Adlibris med uppdrag att skapa innehåll till deras diy- & pysselsortiment. Ett löpande uppdrag som skulle ge mitt företag en löpande verksamhet. En dröm för alla nystartade företagare. Jag har alltid trott på ödet för ibland så korsas mina vägar av andra i rätt tillfälle så det måste finnas en mening med det. ”Nej, det är inte ödet – det är en kombination av tur, slump och tajming” fick jag höra för några veckor sedan av en jag pratade med. Oavsett så måste jag tacka någon typ av lycklig stjärna att jag var på rätt ställe, vid rätt tillfälle och att jag VÅGADE vara kaxig och sälja in mig själv.

Sen att bli uppringd av IKEA som önskade ha mig som föreläsare är nästan fortfarande ofattbart. Skitläskigt men det är ju bara att åka med och säga JA! Det är ju lååååångt kvar till skarpt läge så jag skulle säkert få ordning på både innehåll och nerver.

Ett inlägg och pyssel som tog enorm fart och helt galet mycket kärlek från läsare var de söta små blommorna jag skapade av kaffefilter.

gora_blommor_kaffefilter

Slog nytt besöksrekord och fick många fina kommentarer. Nätkärlek som jag tackar så mycket för <3

Filterblommorna och annat vårigt tipsade jag om när jag fick den stora glädjen att återvända till Nyhetsmorgon.

helena_lyth_nyhetsmorgon_02

Andra gången var jag inte alls lika nervös och fick lite kläm på det hela. Men mina nerver spelar mig alltid ett spratt.

Påsken började närma sig och det är ju en högtid för mig som kreatör. Påskpyssel ligger mig varmt om hjärtat.

skona_hem_bloggare

Mitt gamla påskpyssel med blåbärsfärgare ägg och mönster av löv fick vara med i Sköna Hem, tidningen. Kul!

Hemmavid började vi så smått se över vårt hem. Lillkillen hade nu fyllt 2,5 och dags att se över det här med egna rum till alla 3 barn. En äkta tanke om renovering började gro.

Om mina kaffefiltersblommor tog besöksrekord i början av månaden var det inget mot de färgade äggen.

farga_agg_naturligt_01

Inlägget fick sitt egna liv och spreds helt hejdlöst. Och som det är på internet började troll trilla in i kommentarsfälten när något blir större än sig självt. Nej, jag är inte vegetarian och ja, jag gillar och tycker om att äta ägg. Nej, det är inte rätt med djurplågeri så jag gör medvetna val och är ytterst noga med att välja det bästa jag kan när det kommer till ägg.

Påskpyssel är något som jag har mycket av och fyller min blogg med så många trillar in till mig. Kanske även för att jag fått mycket publicitet via Nyhetsmorgon.

helena_lyth_nyhetsmorgon_01-1

Lärde Peter Jihde att blåsa ut ägg och göra fjädrar av tapetprover.

paskpyssel_paskris_fjadrar_papper

Avslutade helt ofattbar spännande mars med snygga kakor.

mordegskakor_monster

Mördegskakorna jag ”stämplade” med en lite glaskanna blev väldigt populära. ”Nu är det ditt fel Helena att inte det kommer finnas några glas med stjärnor i botten på loppisarna” var en kommentar. Ha ha ha!!!

April startade starkt och med så mycket kärlek från er läsare när jag vågade berätta lite, vara personlig.

Sen kom då det som jag vetat om i ett halvår men inte fått prata om: att jag skulle vara med i SVT’s ”Vem bor här?”.

vem-bor-har_helena_2016

Skitskraj och nervig innan och rosenröd om kinderna och lite pinsam efteråt.

När jag tackade ja till att vara med i programmet hade jag en diskussion med mig själv och så klart maken vars hem också skulle visas upp. Det jag kände starkt var att ”nu kör jag!” Jag vill ha en förändring i mitt liv och enklaste sättet är att bara tuta & köra, gå på magkänslan och välja att säga JA till allt. Passerat 40 och vad kan gå fel liksom? Enjoy the ride, typ. Så glad att jag gjorde programmet. Utan den erfarenheten hade nog de direktsända programmen på Nyhetsmorgon gått så mycket sämre.

Så kom då dagen för föreläsningen på IKEA. Mitt livs första föreläsning. Det var verkligen hur kul som helst och ni som var där och lyssnade var helt underbara.

hallbara-ihop_ikea_linkoping_forelasning

Att få prata om pyssel och i detta fall återvinningspyssel är ju inte svårt om det liksom som i mitt fall är en passion.

Pyssel som uppskattades i april var tallriken dekorerad till klocka,  mitt Svenskt tenn-hack och Labyrintkalaset.

porslinspenna_mala-porslin-1

diy_pyssel_pennstall_svenskt-tenn_hack

labyrint_kalas_lekar_04

Men så klart, det går inte att bara gå uppåt, uppåt och uppåt. Nångång måste ballongen spricka och vi falla. Under några dagar i april och in i maj var det riktigt tungt med alldeles för mycket på en gång. Både bra saker och riktigt skitiga helvetes saker samtidigt fick min bägare att totalt rinna över. ”Näe, rå – allt är bra. Bara lite mycket nu…” Varför svara så när det inte är så? Men som det mesta måste man bara ta sig igenom och se till att man lär sig något och inte upprepar.

Och sen så lever jag ett väldigt gott liv och har det hur bra som helst. Måste ställa problemen på distans. Det kunde ha varit värre. Mycket värre.

Två månader med innehåll för nästan ett helt år. Shit, vad har jag gett mig in på?

avsandare

PS: Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close