Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 oktober, 2017

Mitt hem inne i din tv just nu

Jag vurmar för funkis och brukar berätta om byggstilen från 30-40-talen här på bloggen för att ja, sprida lite mer om stilen. Är uppväxt i och nu bor i ett k-märkt funkishus från 1940.

Funkis kanske inte har varit högsta mode i inredningsvärlden eller varit de hetaste Hemnet-objekten som snurrat i inredningsbloggar.

Men kanske något har hänt? Kan funkis som stil bli populär igen? Sekelskiftes hus, coola 60-tals kåkar eller moderna glasväggshus kanske får sällskap av funkis?

En av anledningarna till att jag undrar är för att vårt hem har fått stå modell för flera reklamfilminspelningar senaste tiden. Produktionsbolag är alltid ute efter location och nu har alltså funkis efterfrågats.

Kanske du sett dessa reklamfilmer? Ganska många skulle jag tro för jag har fått så många frågor. “Är det ert vardagsrum, badrum och sovrum som jag sett på tv?” Ja, det är det.

Här är vardagsrummet med en farmaceut.

Och här har vi vårt gröna badrum ännu grönare:

Så kul att se sitt hem på nytt. Vardagsrummet har ett inlånat möblemang så det är på nåt sätt ett annat rum.

Fler filmer har faktiskt spelats in så det kommer bli ännu mer funkis i media. Heja funkis säger jag!

Jag och kåken var med i Vem bor här?, SVT, och det avsnittet kan du se här:

Det är många tv-serier, filmer och reklamfilmer som spelats in i det område jag bor just för att det är hela 500 funkiskåkar, alla olika, här vilket ger en rätt annorlunda miljö. Grannarna börjar bli vana. Gunvald Larsson blev tex skjuten ca 100 meter från oss…

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.